perjantai 20. joulukuuta 2013

Kotitekoista kosmetiikkaa pukinkonttiin

Pari viikkoa sitten yksi opiskelijakaverini piti meille kotikosmetiikka-iltamat, joissa pääsimme valmistamaan keittiön tutuista tuotteista kasvonaamion sekä kuorintavoin. Ja nyt kyllä pilaan omat mahdollisuuteni jaella tätä iloa purkissa jouluna, mutta päätin silti jakaa tämän tätä kautta. Jos joltain puuttuu vielä joululahja niin tässäpä on yksi helppo ja hyvä idea.

Se mikä näissä ohjeissa on parasta, on se, että kaikki tuotteet saippuaa lukuun ottamatta on samoja aineksia, joita laitat suuhusi muutenkin. Tiedät mitä laitat ihollesi, ja tiedät, ettei se ole niin myrkyllistä, ettetkö voisi sitä myös syödä. Näiden tekeminen oli uskomattoman yksinkertaista ja nopeaa! Ainoa mitä aineksien lisäksi tarvitset, on jonkinlainen purnukka (mieluiten matala, josta on helppo ottaa) mihin tuotoksesi laitat.

Kuorintavoi

Tarvitset

20g saippuaa (raasta pala palasaippuasta, me käytimme herkälle iholle tarkoitettua)
30g oliiviöljyä (tai jos haluat hifistellä niin voit myös kokeilla avocado -tai kookosöljyjä jne)
60g suolaa (mitä karkeampaa, sen kuorivampaa –me käytimme karkeaa merisuolaa)

Kuumenna kattilassa öljyä ja saippuaa miedolla lämmöllä kunnes saippua on sulanut öljyn joukkoon ja seos näyttää lähinnä sulaneelta voilta (pienet saippuan palaset ei haittaa). Nosta seos jäähtymään ja lisää suola. Anna jäähtyä käden lämpöiseksi ja laita purkkiin. Lisäsimme ennen purkittamista vielä sitruksista eteeriöljyä, mutta se antaa vain tuoksun. Säilyy huoneenlämmössä 2-3 kuukautta.


Tämä toimii mielestäni oikein hyvin kuorintavoiteena. Tykkään siitä tunteesta, jonka öljy jättää muutoin aika kuivalle iholleni. Se ei tunnu yhtään niin kuivalta ja ikään kuin siihen tulisi sellainen vettä hylkivä vaha pinta! Kuulostaa karmealta, mutta minusta se on ihana tunne! Kun pakotin poikaystäväni kokeilemaan jäi hänen mielestä siitä likainen tunne! Ilmeisesti veden jakaja – suosittelen silti kokeilemaan! Ainekset ei nimittäin ole ihan ylihinnoiteltuja.

Itsetehty etiketti kruunaa lahjan.

Kasvonaamio

Tarvitset

1/2 banaania
1 tl hunajaa
1tl oliiviöljyä
1 rkl jogurttia (me käytimme bulgarian jogurttia)
3 rkl kaurahiutaleita

Murskaa banaani haarukalla ja lisää joukkoon hunaja, jogurtti sekä öljy. Lisää vielä kaurahiutaleet. Halutessasi voit lisätä jogurttia tai kaurahiutaleita haluamasi koostumuksen saavuttamiseksi. Purkita ja säilytä viileässä. Säilyy 1-2 viikkoa.

Tämä on ihana! Mun kuiva iho ei kaivannut rasvaa tämän naamion jälkeen, vaikka yleensä se sitä kirkuen vaatii. Ainoa pikku juttu on, että kun tän laittaa naamaan niin ei kannata kattoa peilistä.. Se lähinnä näyttää siltä kuin joku olisi oksentanut naamalle.. Mutta tarkoitushan on, että se kauneusefekti tulee vasta jälkeen päin!

Näistä lähdettiin liikkeelle.

Kuorintavoihin sopi se sitruksinen tuoksu, mutta kasvonaamioon en sitä lisäisi, sillä en enää lopulta haistanut sitä  ja mielestäni se on silloin turha. Iltamassa puhuttiin miten naamioon voisi saada kiva jouluisen tuoksun esim lisäämällä kanelia tai kaardemummaa. Ja mikäänhän ei estä kokeilemasta banaanin sijasta vaikka mansikoita tai mustikoita jne. Molemmat aineet ovat todella riittoisia, varsinkin kasvonaamiosta tulee reilusti ottaen huomioon kuinka kauan se säilyy.

Vaikka meillä oli tällaiset herkut niin kaikkien teki mieli vaan syödä tekemiämme kosmetiikkamömmöjä!

Molemmat ohjeet sopivat minun iholle, toivottavasti niistä on yhtä paljon iloa sinulle/lahjan saajalle! Kaunista perjantaita kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentista! <3