keskiviikko 1. lokakuuta 2014

10 random asiaa Balista

Kääk, nyt on mennyt ihan luvattoman kauan tämän blogin edellisestä päivityksestä! Mutta työtehtävässä on nyt tapahtunut pieni muutos ja saan nyt elvytettyä tämänkin blogin. Osa teistä on varmaan seurannut menoa Iltalehden blogissa ja siellä jatkuu matkablogimainen aspekti. Täällä taas kerron asioista, joita en viitsi koko Suomen kansalle kertoa. :D Onkin muuten aika ihanaa pitkästä aikaa kirjoittaa näin vapautuneesti!

Mutta tosiaan tänään aattelin kertoa teille kymmenen hauskaa random asiaa, joihin olen täällä Balilla törmännyt. So here we go!
 1. Paikallisessa vessassa ei ole paperia, ainoastaan kyykkypissapönttö ja käsisuihku tai ämpäri ja kauha. Sen verran jo tiedän, että tarkoitus on huuhtoa itsensä tarpeiden jälkeen, mutta se kuivauspuoli on minulle vielä vähän auki… Onneksi monet vessat ovat länsimaalaisystävällisiä ja vaikkei paperia saakkaan heittää pönttöön, voi sitä käyttää kun viereen on laitettu roskakori. Alla oleva kuva ei ole esimerkki, mutta kuvassa on vessa ja aurinko ikkunassa oli niin kiva!:)
 2. Jos Balilla ottaa avioeron, voi molemmat osapuolet joutua vankilaan. Ja jos tyttö tulee raskaaksi, on siinä tapauksessa mentävä naimisiin tulevan isän kanssa. Joten täällä kannattaa aika tarkkaan katsoa kenen kanssa alkaa kuhertelemaan..
 3. Kuukautiset ovat hyvin julkista tietoa. Eräs iso seremonia voidaan toteuttaa tytöillä kuukautiskierron alettua ja temppeliin ei saa mennä kuukautisten aikana. Ai niin! Tamponit ovat erityistuote, jota myydään melkein tiskin alta ja hintakin on sen mukainen! Joten ehkä kannattaa tuoda omat mukana.

 4. Avioliitto on lasta varten ja lapsi on kahden suvun yhdistämistä varten. Jos pari menee naimisiin eikä tee lapsia, se on itsekästä, sillä silloin on avioiduttu vain itseään varten. Myös parin, joka ei voi saada lasta, tulisi adoptoida itselleen sukujen yhdistäjä.
 5.  

 6. Istuuduin eräässä seremoniassa vanhan naisen viereen. Samalla kun hän kehui minua kauniiksi, punnitsi hän toisella kädellään rintojani, samaan tapaan kuin punnitsisi riisipusseja yrittäessään arvioida niiden painoa, ja jatkoi sen jälkeen muina miehinä seremonian seuraamista. Kaikki tapahtui niin äkkiä ja luonnollisesti, ikään kuin olisimme vain kätelleet, ettei tämä kosketukseen tottumaton Suomi-neito kerinnyt edes reagoimaan mitenkään muutoin kun yrittäen pidätellä hölmistynyttä ilmettään. En ehkä silti kokeilisi tätä muille paikallisille tytöille.
 7. Meidän rippikoulua vastaa täällä hampaidenviilausrituaali, josta voi lukea lisää tänään Iltalehden blogista.
 8. Imettäminen on yhtä luonnollista, kuin seisominen tai istuminen. Sitä voi tehdä seremonian aikana keskellä kymmeniä ihmisiä tai vaikka samalla kun neuvottelee länsimaalaisen turistin kanssa sarongin hinnasta.. 


 9. Musta magia on todellinen asia! Minua on varoitettu suututtamasta ihmisiä, joille jää jotain minusta, kuten kampaajat, hierojat, kynsienhoitajat.. Sillä he voivat helposti langettaa ylleni ikäviä taikoja tai tehdä woodoo-asioita. Mutta ilmeisesti jos en usko niihin, niin silloin ne ei haittaa… En silti ottaisi riskiä.

 10. Tööttääminen ei täällä ole sama kuin Suomessa (joka yleensä on sama kuin huutaisi ihmisille jotain todella ikävää ja perään näytetään tietysti vielä kansainvälinen käsimerkki..) Tööttiä käytetään sen sijaan joka paikassa. Jos ohitat mopon tai auton oikealta tai vasemmalta, annat merkin, että täältä tullaan, älä aja kylkeen. Jos joku meinaa tulla parkista tai risteyksestä tielle, annat merkin, että minä ensin! Jos ajat mutkaan, painat tööttiä, jotta vastaan tuleva tietää olla ajamatta keskellä tietä. Jos näät vaalean suomalaisen blondin istuskelemassa paikallisessa warungissa - tööt. Niin, ja kyllähän sitä voi painaa silloinkin jos joku törttöilee.. Mutta törttöilijöille ollaan aika armollisia, sillä sitä täällä tekee jokainen ratin takana oleva. Siten liikenne onkin yksi iso hallittu kaaos.
 11. Karmaan uskotaan täällä kuin Kim Yong Illiin (?) Pohjois-Koreassa. Karma seuraa sinua ja hyvät ja pahat tekosi tulevat joskus jossain vastaan. Esimerkki. Täällä ei kannata olla playeri, sillä jos leikit tyttöjen sydämillä, niin siinä vaiheessa kun lopulta asetut aloillesi, saat itse tyttölapsen ja joudut käymään tuottamasi sydänkivut läpi oman tyttäresi kautta. Tämä tapahtui kuulemma eräälle miehellä, jonka näimme häissä. True story.

Ah, olipas kivaa kirjoittaa tänne pitkästä aikaa! Lisää aatoksia ja kuvia luvassa pian - lupaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentista! <3