torstai 25. joulukuuta 2014

Erilainen joulu

Kuva: Juha Hiltunen

Ulkona on 25 astetta lämmintä, yhtään joululahjaa en ole ostanut, enkä kertaakaan ole kuullut Vesa-Matti Loirin kajauttamana "Näin sydämeeni joulun teen". Miten tämän edes pitäisi tuntua joululta? Ainakaan siltä perinteiseltä. Vaikka riisipuuroa ja kynttilöitä kaipaankin, en voi sanoa, etteikö joulu bikineissä altaalla kookosta hörppien olisi myös mieleinen. Varsinkin kun sain paketeista parhaimman, nimittäin rakkaat tänne luokseni. Yksi rakkauspakkauksista jäi puuttumaan, mutta se toimitetaan minulle onneksi Thaimaahan tammikuun puolessa välissä!

Toivottavasti olette olleet kilttejä, polttaneet kynttilöitä ja syöneet paljon suklaata! Ja ennen kaikkea olette muistaneet osoittaa rakkaimmillenne kuinka tärkeitä he teille ovat. Lapsille joulun koho kohta on joulupukin tuomat lahjat, meille aikuisille se taitaa olla jo jotain muuta. Tänä jouluna olen saanut yhden ainokaisen paketin ja silti tämä joulu on yksi parhaista. Sen tekevät nauru, huolettomuus sekä rakkaiden ihmisten läsnäolo ja sitä kaikkea toivon myös teidän jouluunne.

Rakasta, rikasta ja rauhaisaa joulun aikaa kaikille teille täältä Singaporesta! <3

7 kommenttia:

 1. Rakasta, rikasta ja rauhaisaa joulun aikaa kaikille teille täältä Hetasta! <3
  Rakkauella ja ikävöidenki, mutta teiän reissustanne iloiten; Majatalon koko tonttujoukko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin oli ilmeisen ihana joulu siellä! <3 Hitusen tontut täällä vietti vähän erilaisen joulun, joka erikoisuudessaan oli myös ihana!:) Kohta nähdään!

   Poista
 2. Olen tämän koko ammun lukenu tätä sun blogia ja tämä on tosi kiva! Itse olen tulossa sinne balille parin päivän päästä maanantaina ja odotan matkaa innolla! Olin hieman huolissani säästä kun luin että siellä on sadekausi, mutta ilmeisesti sade ei kuitenkaan häiritse lomailua? Tulen sinne siis kahdeksi viikoksi perheeni kanssa, joten olisiko sinulla mitään nähtävyyksiä yms. jotka olisi "pakko" käydä katsomassa? Gilin saarille olemme jo suunnitelleet ainakin yhden yön kestävää matkaa. Kiitos tästä kivasta blogista ja olisi kiva jos vastaisit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että tykkäät!!:)) Anteeksi kun vastauksessa kesti, täällä nämä nettiyhteydet vaan on aina vähän kyseenalaiset.. Sadekautena on paljon lämpimämpi kuin kuivana kautena ja välillä on monta päivää ettei sada ja välillä sataa muutaman päivän putkeen. Lämmintä onneksi on kuitenkin koko ajan, joten sadekaan ei samalla tavalla haittaa kuin esim Suomessa. Oma perheenikin on täällä nyt käymässä sadekautena ja on kyllä ollut juuri hyvät säät!

   Itse olemme nyt Gileillä ja voin sanoa, että kannattaa ehdottomasti varata ainakin pari yötä enemmän Gileille! Gili Trawangan on bilesaari ja aika kiireinen, mutta näkemisen arvoinen. Sen lisäksi kannattaa olla yö tai pari Gili Airilla, joka on vähän pienempi ja rau hallisempi tai vielä pienemmällä Gili Menolla. Niistä voit lukea lisää mun iltalehden matkablogista!:) Linkkki löytyy esim seuraavasta postauksesta Myös Ubud on tosi kiva paikka ja jos etelässä käytte niin Uluwatussa on kivoja rantoja ja temppeli, jossa voi nähdä myös apinoita. Suosittelen kuitenkin poistumaan reilusti Kutan, Kerobokanin ja Semyakin alueelta, koska ne on vaan isoja turistipaikkoja, jotka on kivoja ehkä shoppailuun, mutta jotka ei anna parasta kuvaa Balista. KAnnattaa ehkä vuokrata kuski vaikka päiväksi ja käydä pohjosemmassa vaikka Ubudissa ja sen lähellä olevilla kahviviljemillä tai jos tykkää hurjemmasta menosta niin myös koskenlaskua järjestetään ja niilläkin matkoilla näkee kivasti maisemia:) Jos tulee muuta mieleen niin kysy ihmeessä, yritän parhaani mukaan vastata! Millaiset ensi tunnelmat on Balista?

   Poista
 3. Kiitos paljon vastauksesta! Olemme tykännyt kovasti Balista tähän asti ja uskon että tulemme tykästymään vielä enemmän tässä loppu ajalla. Tänään kävinne juurikin Ubudissa kahviplantaaseilla ja riisiterasseilla, kiertelimme myös muutaman temppelin ja tutustuimme ubudin kauppoihin. Olemme käyneet myös kutalla, mutta kuten sanoitkin niin en usko että sinne kannattaa enää mennä. Pähkäilimme juuri gilin matkaa, kuinka kauan siellä kannattaisi olla ja kuinka paljon noista matkoista gilille pitäisi maksaa ja minkä kautta se kannattaisi varata? Myös taksi matkojen hinta mietityttää sillä meillä on villa canggussa ja meillä on kulunut melko paljon rahaa taksi matkoihin, mikä siis olisi kohtuullinen hinta esim canggusta kutaan? Tietysti olisi mukava jos voisit suositella jotain kivaa rantaa jossa ei olisi isoja aaltoja eikä sitä järkyttävää turisti määrää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gilille suosittelen ainakin kaksi yötä.. Kaikki jotka ovat siellä käyneet ovat aina halunneet olla siellä pidempään. Itse olin juurin porukoideni kanssa kaksi yötä Trawanganilla ja kaksi Airilla. Noin 500 000 rp on käypä hinta tällä hetkellä edestakas lipulle. Sen saa melkeen joka matkan varaus pisteestä kun sanoo, että siihen hintaan sen osti viimeksi:) Jos ei irtoa niin seuraavasta ainakin. Minullakin taitaa vielä yksi numero olla tallella.. Mutta Gilit on oma lempparini, riippuu mistä tykkää, mutta kyllä sinne kannattaa ainakin pari päivää varata snorklaamiseen ja vaikka pyörän vuokraamiseen ja pyöräilyyn saaren ympäri.
   Takseista sen verran, että teidän kannattaa etsiä Blue bird takseja, hotellit ja ravintolat voi teille niitä soittaa ja itse tunnistatte ne hyvin vaaleasta väristä ja siitä, että pelkääjän paikan eessä on ns. kuskin ajokortti, jossa on kuva ja kuskin nimi jne. Ne on ainoita takseja jotka kulkee mittarilla ja siksi myös halvimpia. Canggusta Kutaan en osaa sanoa, Canggussa en ole käynyt, mutta olen kuullut, että se on Balin parhaimmistoa:) Etelässä on kivoja pikku rantoja kuten Padang Padang tai Balangan tai Bingen, joissa ei ole niin paljoa turisteja, varsinkaan nyt kun surffikausi ei ole parhaimmillaan. Pandawa on myös kiva kun kävelee rannan oikeaan laitaan, siellä saa olla melko yksin, sillä ranta on täynnä aasialaisia turisteja jotka hengaavat rannalla vaatteet päällä ihan parkkipaikkojen lähettyvillä. Toivottavasti näistä oli nyt jotain apua:) Ihanaa loman jatkoa! Itse sanoin Balille eilen hyvästit ja vaikeaa oli:( Mutta kaikki hyvä taitaa loppua aikanaan.. Onneksi aina voi mennä takas:)

   Poista
  2. Jos tarviit vielä jotain nopeaa lisätietoa, niin laita kommentti Pieniä Suuria Seikkailuja Facebook sivulle, niin pystyn puhelimella vastaamaan nopeammin! Tässä on vielä linkki Ilta lehden matkablogini tekstiin, jossa kerron Gileistä. Kannattaa kurkata, siellä on pieniä vinkkejä!:) http://blogit.iltalehti.fi/karoliina-hiltunen/2014/11/27/meditaatiokurssi-gili-saarilla/

   Poista

Kiitos kaunis kommentista! <3