torstai 12. helmikuuta 2015

Capture real life in 52 weeks - valokuvauskurssi

Yksi lempiblogeistani on englanninkielinen A beautiful mess. Sitä pitää kaksi siskosta, jotka ovat tehneet omasta blogistaan muutaman vuoden aikana miljoonabisneksen. Blogissa on paljon reseptejä ja DIY, eli "tee se itse", ohjeita. Myös sisustuksesta ja bloggaamisesta on usein asiaa. Blogin ympärille on rakennettu paljon muutakin bisnestä, kuten nettikurssit. Mainitsin viime postauksessa valokuvauskurssista, jonka ostin netistä. Se on juuri ABM:n kurssi, Capture real life in 52 weeks.

Kurssilla joka viikolle on oma haaste, jota on tarkoitus kuvata viikona ajan. Kamera voi olla järkkäri tai älypuhelin, tarkoitus on kuitenkin opetella näkemään kuvattavaa niissäkin tilanteissa, joissa ei ehkä muuten tulisi sitä ajatelleeksi. Joka haasteessa on myös jotain valokuvaus neuvoja, mutta ainakin ensimmäisen "tunnin" neuvot olivat aika perusasiaa valkotasapainosta, eikä siksi aiheuttaneet mitään suuria oivalluksia.

Aloitin kurssin viime viikolla ja ensimmäisen viikon haaste oli Good morning, good night. Haasteessa tarkoitus oli ottaa kuvia joka aamu herätessä sekä joka ilta ennen nukkumaan menoa.
Tässä haasteessa olisin toivonut, että minulla olisi lapsi joita voisin kuvata! Mutta ei tähän hätään sattunut olemaan, niin oli kuvattava sitä mitä oli tarjolla. Haastavinta oli, että tähän vuoden aikaan kuvaukset tapahtuivat enimmäkseen pimeässä, paitsi niinä aamuina kun uni maittoi vähän pidempään..

Seuraava haaste on Guilty pleasures, jossa tarkoitus on kuvata omia pieniä paheita kuten lempi ohjelmia, herkutteluja, omia hemmottelukeinoja, outoja rituaaleja tai mitä nyt meillä kullakin on.

ABM tarjoaa myös muita nettikursseja, kuten Photoshop bloggaajalle, Blog design sekä dslr:n perusteet, eli kameran käytön perusteet. Jos joku näitä innostuu kokeilemaan, olisi kiva kuulla millaisia ne ovat sisällöltään. Voi myös olla, että itse innostun jotain nuista kokeilemaan, kun pankkitili taas vähän elpyy. Varsinkin tuo Blog design kiinnostaisi kovasti!

Laitoin tähän muutamia kuvia edelliseltä viikolta tuosta aamu-ilta-haasteesta. Näitä haastekuvia varmaan näkyy täällä jatkossakin ja jos teillä on kiinnostusta, niin voin esitellä haasteita sitä mukaan kun niitä viikottain pyrin tekemään.

Jos valokuvahaasteet kiinnostaa itseäsi, niin kokeilepa näitä kahta aluksi! Joutuu ihan erilailla olemaan luova, kun kuvailee ihan arkisia asioita arkisessa ympäristössä. :) Miltä tällainen "haastekurssi" teistä kuulostaa? Onko jotain nettikursseja, joita olette itse kokeilleet, ja joita voisitte suositella muillekin?2 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoisen kuulonen haaste ja ihania kuvia! Luovuutta joutuu takuulla hyödyntämään ihan olan takaa tällaisten juttujen kanssa, mut samalla oppii näkemään niissä arjen jokapäiväisissä ja itsestäänselvissäkin hetkissä ja ympäristöissä jotain, mitä ei ehkä oo aiemmin huomannut :) Mua ainakin kiinnostais ehdottomasti seurata sun haastewn etenemistä, joten ei muuta kuin kuvia tulemaan, nainen ;)
  Ai niin, kiitti myös blogivinkistä, toi olikin mulle täysin uusi tuttavuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin! Tämä haaste kyllä pakottaa kuvaamaan asioita, joita ei normaalisti tulisi edes ajateltua valokuvauskohteina! Kiva kuulla, täytyypä siis laittaa uusia kuvia ja seuraavia aihieita tänne blogiin, jos joku muukin ois kiinnostunut, muttei uskalla sanoa:) Ja kiva, että löytyi uusi mielekäs blogi! Beautiful Messillä on tosi ihania juttuja aina välillä DIY ja ruokaohjeissa, välillä taas aiheet ei ihan nappaa, mut ainahan voi poimia just ne itseään kiinnostavat tekstit! :)

   Poista

Kiitos kaunis kommentista! <3