keskiviikko 5. elokuuta 2015

Mökkeilyn kuusi kultaista sääntöä


1. Ota mukaan vain hyvää seuraa. Vaikka veli ja sen morsian, oma kulta ja kaksi koiraa. Mökillä jos jossain täytyy saada olla oma itsensä, muutoin mökille lähteminen ei ole sen arvoista. Myös valittajat kannattaa jättää kotiin. Jokaisen mökkiläisen on pystyttävä kantamaan oma kortensa kekoon mökkitöissä mukisematta, ja lisäksi mielikuvitusta täytyy olla sen verran, että sadesäälläkin keksitään muutakin kuin eri huoneissa kännykän kanssa mököttämistä.

2. Ota mukaan hyvään ruokaa ja juomaa. Kirjoittamaton, mutta erittäin tiukka sääntö on, että ruoka ei saa loppu kesken! Eli ruokakaupassa todellakin mieluummin överit kuin vajarit. Mutta myöskää ei ehkä kannata pakata mukaan pelkästään sokeria eri muodoissa, vaan jotain oikeasti hyvää ja ravitsevaa. Tortillat on helppo ja hyvä ratkaisu isommallekin porukalle. Terveellinen ruoka, parempi mieli - koska ne ovat oikeasti yhteydessä toisiinsa. Ja juoman laatu ja määräkin on juojasta kiinni, mutta mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän olen sitä mieltä, että happy joy tai kaksi illassa pitää krapulan loitolla ja illan laatu ei silti kärsi. Joskus myös juustot kaipaavat viiniä kyytipojakseen.. Pointti on, että rentouttavalla mökkireissulla toimintakyky säilyy seuraavanakin päivänä.

3. Pidä somelakko. Jos joskus, niin nyt on se hetki. Laske kännykkä laukun sivutaskuun ja hengitä. Kokeile huviksesi päivät olla ilman puhelinta. Ja nyt puhun varsinkin sinulle, jolle tämä kohta tuntui erityisen ahdistavalta. Itseni lailla sinä olet se, joka sitä eniten tarvitsee.
Jossain oli ihana lause "There is no wifi in the forest but I promise you will find a better connection". Kokeile pari päivää pystytkö liittymään tuohon yhteyteen. Mökkikuulumiset voi päivitellä sitten vaikka kotimatkalla autossa instaan ja faceen.

4. Mukavat vaatteet ovat avainasemassa onnistuneessa mökkireissussa. Mitä useampaan kertaan koeajetut (eli mitä nuhruisemmat) vaatteet, sen parempi. Parasta olisi jos vaatteet olisivat niin mukavat, ettet edes huomaa niiden päällä oloa. Lisäksi niiden täytyy kestää pientä elämän näköistä likaa. Sillä mökillä ei todellakaan saa jättää mustikoita poimimatta, olla istumatta mättäälle tai laittamatta tulia saunalle vain siksi, etteivät housut saa sotkeentua.

5. Virittäydy tunnelmaan. Nauti luonnosta, sen äänistä, tuoksuista ja jopa sen antimista. Mikään ei maistu niin hyvältä kuin itse poimitut mustikat ämpäristä samalla kun istuu laiturilla ja perkaa roskia pois. Tarkkaile eläimiä. Todennäköisesti vaihtoehdot ovat linnut tai mukanasi tullut koirakaveri, mutta sekin on paljon! Ota koirastasi mallia miten yhteys luontoon löytyy nopeasti ja vaivattomasti. Ehkä myös huomaat karvakuonon mökkimoodissa eroa kotioloissa tapahtuvaan toimintaan. Unohdu katselemaan koiran intoa, kun se juoksee veteen kepin perässä, tai sen reaktiota, kun kärpänen terrorisoi sen leppoisaa varvikossa makoilua.

6. Pysähdy. Jätä työt ja muut huolet kyläkaupan kohdalla pois ja keskity mökkeilyyn kuin muuta elämää ei olisi. Ole oikeasti läsnä. Läsnä itsellesi, muille mökkiläisille. Nauti joka suupalasta ja joka siemauksesta, niin kuin maistaisit niitä ensimmäistä kertaa. Huomaa yhteys, jonka luonnossa saat. Se voimistuu sitä enemmän mitä enemmän sitä etsit. Nauti mukavista vaatteistasi ja siitä, että meikkilaukku jäi kotiin. Anna muidenkin olla juuri sellaisia, kuin he ovat.

Sitä vartenhan olet mökille tullut.

Mökkeilyn kultaisia sääntöjä seuraamalla saat reissustasi varmasti enemmän irti. Minä ainakin sain. <3

Unohtuiko teidän mielestä joku?2 kommenttia:

  1. Himomökkeilijänä voin sanoa että <3 allekirjoitan <3

    t.Nadja/napsahduksia

    VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentista! <3