sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Sain juuret ja siivet


Isäni antoi minulle suurimman lahjan, jonka kukaan voi toiselle ihmiselle antaa: hän uskoi minuun
- Jim Valvano

Samasta lahjasta kiitän omaa isääni. 

Ei niin suurta unelmaa tai niin hullua ideaa, jota kohti hän ei olisi kannustanut suuntaamaan täysillä päin - jos se on mitä sydän tahtoo. 
Koska minähän pystyn siihen!

Suurten unelmien ja korkealle tähtäämiseen vaaditun rohkeuden lisäksi olen saanut isältäni paljon juurruttavaa maanläheisyyttä. Olen oppinut pohtimaan ja ideoimaan. Ideoiden jälkeen on ollut luonnollista kokeilla ja yrittää - jos kerta ei ole tarpeeksi, niin sitten kokeillaan toisen ja kolmannen kerran. Riittävän monen yrityksen jälkeen on osattu myös tarvittaessa vaihtaa taktiikkaa. 

Ilman apua ei ole koskaan tarvinnut jäädä. Rovaniemi-Helsinki ja Rovaniemi-Jyväskylä näyttävät olevan lyhyitä matkoja, kun jossain on isän mentävä aukko. Aina pankkitilin hälyttäessä punaista, voin luottavaisin mielin kääntyä isän puoleen. Taloudellisen tuen kaupanpäällisenä olen oppinut käyttämään pienet varani järkevästi. Kiitos isän, en esimerkiksi ole ostanut keinonahkaisia tai muovisia kenkiä enää vuosiin. Sen sijaan, kun kerran ostan kengät, saan iskä-sponsoriltani tukea kunnon nahkakenkiin. Kenkiin, joilla kävely on rakotonta ja joita ei oikein hoidettuna joudu vuosiin vaihtamaan. 
Järkevästä rahankäytöstä huolimatta olen myös oppinut, että välillä täytyy nautiskella ja esimerkiksi hyvä ruoka on aivan yhtä tärkeä sijoituskohde.

Kekseliäisyys, kokeilunhaluisuus, lannistamattomuus ja maalaisjärki ovat isäni parhaita ominaisuuksia, joita väittäisin saaneeni ainakin vähän verenperintönä. Samoilla ominaisuuksilla mielestäni minä ja veljeni olemme päässeet sinne, missä tänä päivänä olemme. Ja siksi iskärakas väitän, että sinulla on ollut suuri rooli siinä, millaisia ihmisiä lapsistasi on kasvanut. Nimittäin ihmisiä, joilla on juuret ja siivet.

Kiitos isä tänään ja kiitos kaikkina muinakin 364:nä päivänä. Olet rakas ja korvaamaton. <3 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentista! <3