sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Pääsykokeiden tulokset ja arvonnan voittajat

Täältä tullaan psykologia!! Nyt se on virallista: Tästä tuuliajolla olleesta neitokaisesta tulee kuin tuleekin psykologi!
En oo vielä yhtään käsittänyt enkä sisäistänyt tätä ajatusta ja silti musta tuntuu, että näinhän tämä on aina ollut. Kuinka voi olla ristiriitaiset tuntemukset!


Ehkä se johtuu siitä, että en ole ollut haluamassani opiskelupaikassa vielä kertaakaan ja aika paljon työtä on mahtunut 2010 lakkiaisten ja tämän hetken välille, yrittäessäni päästä haluamaani kouluun. Ja nyt kun niin on käynyt, joku osa musta vielä toteaa, että hei, ei se haittaa, kyllä sä ens keväänä sit... VAIKKEI ENÄÄ TARVI!! Mä en pääse oikein tähän Wuhuu tunnelmaan muuten kuin että mietin mitä kaikkea aattelin ennen kuin olin päässyt kouluun ja sitten toteamalla, että no nyt on se hetki! "Ei enää pääsykokeita. Varma tuleva työ. Suunta elämässä, kaikki opintopisteet vie lähemmäs valmistumista. Opiskelen asioita, joita tulen tekemään työkseni jne." Sitten tulee sellainen kauhea kipristys mahanpohjasta lähtien ja perhosia vaan vilahtelee joka puolella kehoa.

Toinen osa taas on se "Nääh, mikäs ylläri tämä nyt  muka on". Se ehkä johtuu siitä, että olen jo useamman vuoden halunnut juuri tälle alalle ja ekasta vaiheesta selviäminen oli musta haastellisempaa tavallaan.. Ehkä mun on myös tarkoitus olla tällä alalla kun se tuntuu niin omalta. Vaikka nyt kun luen paria psykan tenttiä varten, jotka teen loppukesästä, ja vaikka motivaatio on ihan huipussaan, niin välillä tulee sellainen jaugs! Mitähän tästä tule, mites mä tästä selviän! :D Kirjan nimi on Lapsi ja kriisi ja oon tullut siihen tulokseen, ettei lapsista voi mitenkään saada selväpäisiä... Joten olkaamme itsellemme, läheisillemme ja tutuillemme armollisia. Ei se ole meidän syytä, että ollaan tällaisia.

Meinaan muuten tehdä postauksen mun lukuvinkeistä, joilla opiskelupaikka nyt aukesi. Tulossa kontaktimuovilla askartelua, paperin silppuamista ja vessaan piilotettu tussi... Eli jos kiinnostaa, niin pysy kuulolla!

Tällainen oli näkymä sinä iltana, kun sain pääsykoevastaukset. Joko universumi juhli minun kanssa pääsykokeita tai sitten seuraavan päivän Pride-tapahtumaa.. :) Soitin aiemmin tuona päivänä kummisedälle iloiset uutiset ja sanoin, että nään vain sateenkaaria. Se ilmeisesti ymmärrettiin tilauksena...:)

Nyt on kaikki mennyt niin putkeen, että ensimmäistä kertaa piiitkään aikaan on sellainen hetki, että mä en tiedä mitä odottaisin tai minkä taakse menisin piiloon että "sit ku se tapahtuu, niin sit oon onnellinen". Mulla on suuressa mittakaavassa tällä hetkellä kaikki, josta oon pitkään unelmoinut ja haaveillut ja nyt on sellainen että nooo.. mitäs nyt?? Ei tällaiseen tyytyväisyyden tilaan ole opetettu! :D Mutta yhtä pientä projektia olen alkanut tässä kehittelemään yhden uuden ihanan tapaamani ihmisen kanssa ja siitä lisää parin kuukauden sisällä..Se on ehkä se seuraava suuntamerkki. Lisäksi haluisin keskittyä tähän blogiin ihan hulluna, mutta nyt on hommaa niin paljon, ettei aikaa ja voimia vaan jää kovin tiheään päivitykseen. Mutta senkin aika varmaan on taas syksyllä kun on rahat tienattu ja joogaohjaajakoulutus alkaa olemaan loppusuoralla. Ensi viikonkin olen Helsingissä intensiivijoogaviikolla. Oon aika pähkinöinä siitäkin!

Ja hei jos jollekin tulee nyt näistä mun viimeisistä postauksita sellainen "show off" tai "kerskailija" olo, niin olen pahoillani. En vain näe syytä, miksei siitäkin voisi kirjoittaa jos menee hyvin. Ja vaikka kaikki jotenkin nyt soljuu uskomattoman helposti niin ihan yhtä lailla minullakin on omat ongelmani. Aamuisin on välillä vaikea herätä, kaupassa joudun laskeskelemaan rahoja ja aamupalaa tehdessä saatan harmikeni huomata, että banaanit on loppu. Ja ihan yhtä lailla näen kuolleita eläimiä tiellä ja jään niitä suremaan tai en löydä just sitä tiettyä paitaa mistään. Ja väsyneenä ja nälkäisenä voi kiukku nousta pintaan ja mieli kehtaa silloin todeta tämän kaiken onnisumisflown keskellä, ettei mistään tule mitään. :D Joten jos haluaisi keskittyä niihin, niin olisihan nuita ongelmia. Ne vaan ovat tällä hetkellä samassa kokoluokassa kärpäsen kakan kanssa.


Ja hei arvonnasta on nyt kerrottava, että siinä Heat Pump City of the Year kilpailussa valittiinkin tänä vuonna yhden sijasta kaksi voittajaa. Voisin melkeinpä sanoa, että Suomen suurella äänivyöryllä oli tässä oma osansa.. Joten kiitos teille ihanille, jotka kävitte äänestämässä!! En ole ollut ihan reilu, kun olen vedättänyt tätä näin pitkälle lompakkojen arvonnan suhteen, mutta nyt on voittajat selvillä!! Ja viivästyksen vuoksi päätinkin arpoa kolmen sijaan neljä. Joten onneksi olkoon Amelia, Laura, Emmi ja Ada!! Otan tehin pian yhteyttä, niin saadaan lompakot uusille omistajille! Ainoastaan Adalta tarvitsisin vielä yhteystiedot, jotta saan sinulle palkinnon tulemaan! :) Kiitos kärsivällisyydestä ja anteeksi viivästyksestä. <3 Jos jota kuta oikein jäi harmittamaan, niin laita viesti niin eiköhän saada sovittua jotain. Kiitos kaikille tämän blogin ensimmäiseen arvontaan osallistuneille!! Lupasin järjestää suuremman arvonnan jos voitetaan äänestys ja koska niin kävi taidan olla teille arvonnan pystyssä. :) Mitähän se voisi olla? Ideoita saa jättää ja muutenkin kaikki kommentit ja ajatukset on aina kivoja! <3


Mutta nyt ois ehkä aika paketoida tämä kirjoitus, kun mitta alkaa taas hipomaan ennätyksiä.. Nyt tulevana psykologina jätän teidät tämän linkin huostaan, jossa on muutama äärimmäisen mielenkiintoinen psykologinen fakta. :) Nämä mun ilonylistys-postaukset on perusteltu kohdalla 8: "Being with happy people makes you happier." Mun suosikki on kuitenkin tuo kohta 7. Se jotenkin ottaa paineet pois yltiöpäisestä tienaamisesta ja vie onnellisuuden tavoittelun muualle kuin rahaan. No nyt lähti taas rönsyileen. En oo ihan varma itekään mitä oon tästä postauksesta mieltä, mutta se on nyt mikä on, ajatuksen virtaa nimittäin. Lupaan, että tähänkin blogiin talkaa tulemaan taas jotain "oikeaa" sisältöä, kuten valokuvia joita on jo pitkästi jonossa! :) Pus! <3
15 kommenttia:

 1. Sitkeys palkittiin, hienoa - mieletöntä!! :-)
  Minäkö siis voitin??!! :-D Mahtavaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi!! Kyllä sinä! :D Ja nyt sun pitäis päättää kuosi, kun sanoit niin tekeväs jos voitat;)

   Poista
  2. Turkoosi tai mustikka :-) Jee jee

   Poista
  3. Ois yks turkoosi valmiina, jos se kävis? :) Laita mulle vielä sähköpostiin sun osoite, mihin saan sen käydä tiputtaan :) karoliinahiltunen@gmail.com

   Poista
 2. Huikeen suuret onnittelut opiskelupaikasta! Sulla on kyllä ehdottomasti syytä iloita ihan ns. "julkisesti" ilman huonoa omaatuntoa, oot kyllä ansainnut pienet ja vähän isommatkin tuuletukset tän vuoksi :) Mun mielestä suomalaiset käsittää hyvistä asioista puhumisen aivan liian helposti kerskailuksi enkä tajua, miks niistä mukavista asioista ei vois muka puhua ääneen - kummasti kaikki negatiivisuudet kyllä kehdataan nostaa kaikesta huolimatta esille... :D
  Tää postaus sai mut kyllä hymyilemään, ihanaa kuulla miten hyvin sulla menee ja miten onnelliselta vaikutat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura!! :) Mä oon kyllä vähän samaa mieltä.. Ikävistä asioista kyllä voi puhua ja niistä sympataan ja kompataan mut sit kun ois jotain iloista niin sit siitä pitäis vaieta, ettei oo ylimielinen tai kerskailija. Mä kyllä meinaan nyt tehdä tähän sääntöön poikkeuksen ja alan ihan huoletta kertoon mun hyvistä hetkistä! :D Ei tää maailma kaipaa enää yhtää enempää surkuttelua vaan nimen omaan piristystä ja naurua! Ja ihanaa, että sain sut hymyileen :) Sinäkin mut tällä kommentilla! <3

   Poista
 3. Ihana teksti :)! Paljon onnea opiskelupaikasta! Hyvin kiehtovan alan olet valinnut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teea!! Munkin mielestä ;) oon jo suunnitellut syksyn opinnot vaikka ilmottautumiset kursseilleki alkaa vasta kuukauden päästä! Jos ois tiimari, niin oisin varmaan jo ostamassa uutta penaalia ja vaaleanpunaisia kyniä ja kumeja niin innoissani oon :D

   Poista
 4. Wau, mahtavaa! Ihan hurrrrjan paljon onnea opiskelupaikasta!!
  Pian nähdään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia!! :)) Joo todellakin! Opinnot alkaa syyskuun alussa, joten silloin on arvioitu saapumis aika Jyväskylään! :)

   Poista
 5. Lähetin yhteystiedot sun sähköpostiin! :)
  -Ada

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Ada! Ainakaan vielä en saanut viestiäsi? Huomasin pari päivää sitten, että mulla on osoite pielessä täällä!! Tuolla luki karoliina.hiltunen vaikka sen pitäis olla yhteen karoliinahiltunen@gmail.com! Eli jos oot pisteelliseen osoitteeseen laittanut, niin voisitkohan laittaa uudestaan pisteettömään? Kiitos kaunis! :)

   Poista
  2. Kävin lähettämässä yhteystiedot oikiaan osotteeseen, toivottavasti ne tuli tällä kertaa perille! :D

   Poista
 6. Ihan mielettömästi onnea! Uurastuksen jälkeen saa itsekehu vähän haiskahtaa. ;)
  Tsemppiä uusiin opiskeluympyröihin. Täällä luetaan ilolla kaikki vinkit ja faktat. Toivottavasti jatkat kirjottelua opinnoista, saa samalla motivaatiota ensi keväälle.

  Teksti antaa toivoa, että vielä joskus pääsen Jyväskylään ja tulevaisuudessa ollaan saman alan kollegoja.
  Takana eka hakukerta ja tuleva työmäärä hirvittää. Tavallaan koen ensimmäisen osion vaikeammaksi ja toisessa jo pääsee kunnolla näyttämään tahtonsa. Jossittelu on turhaa, mutta harmittaa miksi en tajunnut aikaisemmin hakea. Ehkä uskallus puuttui. Valmistuessani olisin yli kolmekymppinen. Toisaalta tää on sellainen ammatti missä kaikki (elämän)kokemus on plussaa. Nyt intoa ainakin riittää. Näihin pohdintoihin päättyen, jään seurailemaan matkaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Oon kuin ala-astelainen ja oottelen, että koulut alkais!! :) Väsäsin äskön yhtä postausta lukuvinkeistä ja se on tulossa ulos seuraavaksi, joten pysy kuulolla! :) Ja opiskeluista varmasti tulee lisää juttua, kunhan koulut alkaa.

   Sinulle haluan sanoa, että jos psyka on se mitä haluat, niin sitten täysillä sitä kohti!! Ensi kevään pyhität sille. Ja kuten sanoit, elämän kokemuksesta on sillä alalla vain hyötyä. Silti sullekin jää hyvät 50 vuotta työelämässä haluamallasi alalla ;) Työtähän se vaatii, mutta jos meinaa hakea niin sun täytyy hakea täysillä. Ainoastaan vähän kokeilemalla paikka ei aukea. Mutta määrätietoisella asenteella ja kovalla työllä varmasti pääset sisään! Lisäksi sun tulee luottaa itseesi ja siihen, että pystyt siihen, Muuten luku-urakasta tulee todella raskas. Aloitat hyvissä ajoin tilastotieteen opiskelun, jotta se on hallussa kun artikkelit ilmestyy ja voit panostaa niihin - tietysti tilastoa myös kerraten. :)

   Mutta lue vinkit seuraavasta postauksesta ja kehitä itsellesi rautainen lukutyyli, niin ollaan samalla laitoksella vuoden päästä! ;) Ja kiitos kivasta kommentista, toivottavasti tuut kertoon sun edistyksestä täällä myöhemminkin ja jos tarviit tsempparia niin täällä ollaan! :)

   Poista

Kiitos kaunis kommentista! <3