lauantai 15. helmikuuta 2014

Budapest osa2

Flunssa – mikä ihana tekosyy!
Olen onnistunut nappaamaan jonkun pöpön jostain ja sairastan nyt flunssaa ilman kuumetta. Ja koska kipeänä ei saa tehdä mitään stressaavaa tai raskasta niin voinkin hyvillä mielin laittaa nämä loput reissukuvat tänne.

Alla on Széchenyi-kylpylästä pari kuvaa. Tämä oli ehkä reissun kohokohta. Budapestissä on kaksi hienoa kylpylää, tämä ja Geller, joista Geller on kuulemma enemmän turisteille. Siksi päädyimme menemään tähän, jota en osaa lausua. 

Kuumien lähteiden päälle rakennettu kylpylä oli todella upea. Sisällä oli monta saunaa ja eri kokoista allasta ja ulkona muutama iso allas, joissa oli vesihieronnat ja keskellä "villivirta". Toki aluksi ihmetystä herätti kun missään ei ollut englanninkielisiä kylttejä, henkilökunta hädin tuskin puhui englantia, suihkut olivat altaiden kanssa samassa tilassa ja pukuhuoneista suihkuihin pääsy vaati pihan ylittämistä uikkareissa (ulkolämpötila oli nollan tuntumassa). Ulkoallas, mikä oli ehdoton lempparini, oli 34 asteista mikä ulkoilmaan verrattuna tuntui todella lämpimältä. Heti kun nousi vedestä niin alkoi tietysti palella. Ehkä siksi viihdyttiinkin kyseisessä altaassa puolitoista tuntia..Sitten kuuluisa Esceri-kirpputori. Luin ennen reissua netistä kuinka se on maailman kuulu ja kuinka sieltä voi löytää antiikkia ja muita aarteita. En ollut ottanut huomioon, että tämä päti kirpputoriin kesäsesonkina! K:n kanssa hyppäsimme paikalliseen bussiin ja ajoimme kaupungin laidalle valmistautuneena monen tunnin shoppailuun (minä innoissani,  K vähän vähemmän innoissaan..). Paikalle päästyämme älysimme, että vuodenaika oli todella väärä. Siellä oli nytkin kaikkea hienoa niin kuin kuvasta saattaa erottaa: tykkejä, megafoneja, isoja linnunhäkkejä, suihkulähteitä jne. Ne vaan ei oikein olisi mahtunut matkalaukkuun. Kirpparialuea oli valtava ja hyvin järjestetty, mutta lähes tyhjä. Toppatakissa hytiseviä sissimyyjiä oli muutamia siellä täällä. Tuotteita ei ollut hinnoiteltu ja minä kameralaukkuni ja kamerani kanssa emme ehkä saaneet myyjiltä niitä parhaita tarjouksia.. Ostin vanhoja valokuvia askartelua varten, eli tyhjin käsin en joutnut lähtemään. Monen tunnin shoppailusuunnitelmat vaihtuivat alle puolen tunnin hämmentyneeseen kiertelyyn. Voin kuitenkin sieluni silmin nähdä Escerin kesällä ja se on jo tarpeeksi hyvä syy tulla Budapestiin uudelleen. Ja silloin ei yksi päivä riiä.Budapestissä oli ihania putiikkeja<3Tunnistatko mistä kulmassa oleva torni on tehty?;)

Lintukuvat ovat kylpylän läheisestä puistosta, jossa oli myös kuumalähde.

Mitähän jännää siellä näkyi..Hero Squarelle saapuminen. Kuvalle tapahtui iPhoton ja Bloggerin välillä jotain..
Upea Hero Square.
Ja sitten ihka ensimmäiset pimeäkuvani! Yksijalkaisella otettuja. Onneksi minulla oli henkilökohtainen avustaja mukana..<3 Nämä otettiin perjantai-iltana ja uskomatonta oli että klo 22 aikoihin kaupungissa ei näkynyt juuri ketään!! Oliko ilta vielä liian nuori vai oliko juhlat jossain keskustan ulkopuolella? Sitä pohdimme simpukkapastan ja viinin äärellä;)


Tässä viimeisessä halusin autojen ajovaloista tuommoisia viivoja ja kamera pitkän valoitusajan vuoksi kamera pääsi vähän heilumaan. Note to self: Tällainen kuva vaatii tukevan alustan/kolmijalan.

Kotimatkalla Budapestin lentokentällä oli lievä pommiuhka. Paikalla oli koira, palomiehiä, poliiseja ja pommiryhmä, mutta tilanne meni ohi aika pian – onneksi. Muutoin koin kyllä oloni turvalliseksi reissun ajan, vaikka olin vähän muuta kuvitellut. 

Kauniin arkkitehtuurin, laajan tarjonnan ja halpojen hintojen vuoksi voin suositella Budapestiä kaikille herkkusuille, nautiskelijoille ja shoppaholikeille! Ja moiseen seuraan ilmoittaudun mielelläni mukaan!

4 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia Budapeststa- tahtoo tonne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Sit vaan halpoja matkoja kyttäämään;) Se on kehuttu paikka kyllä ihan syystä!

   Poista
 2. Kaunista ja ihan sinne alkoi mieli tekemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kaunis kaupunki ja varmaan kaunistuu entisestään mitä lähemmäs kesää päästään. Toki kaupungin reunoilla näky on vähän eri, mutta niinhän se varmaan on kaikkialla. Voin suositella kyllä lämpimästi!:)

   Poista

Kiitos kaunis kommentista! <3