keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kesän herkullisia iloja ja pieni vieras

Grillihän on äärimmäisen nerokas keksintö. Sinne voi heittää mitä vaan ja aina melkeinpä tulee hyvää! Pihvejä, kasviksia, juustoa, hedelmiä! Oletko ikinä paistanut ananasta grillissä? On muuten aika hyvää! Ja nyt toinen mun suur suosikki: Suklaabanaanit! Tarjoiltuna vaniljajäätelön kanssa.... Vie kielen mennessään! Ja ennen kuin grillittömät hätääntyvät, kerron, että tämän saman voi tehdä helposti myös uunissa! Lyö uunin keskitaso 150 asteeseen ja tee muutoin sama kuin grillillä:

Tee viilto banaanin pintaan, sullo aukkoon 3-4 palaa suklaata (talous-tai maitosuklaa käyvät hyvin!) ja työnnä grilliin/kuumaan uuniin lämpenemään. Banaani yleensä menee mustaksi ennen kuin se on valmis. Lämmitä niin kauan, että suklaa on täysin sula. Se on kyllä vähän kinkkinen, sillä se saattaa näyttää siltä, ettei se ole ollenkaan sulanut, vaikka se olisi jo valmis. Kokeile siis haarukalla ollaksesi varma. Kun suklaa on mielestäsi tarpeeksi sula, ota banaanit lämmöstä pois, heitä jätski halutessasi kylkeen ja nauti kesän helposta, mutta niin ihanasta herkusta! Joskus on pakko talvella tehdä näitä uunissakin, kun oikein alkaa tekemään mieli. Niin ja tämä on paljon parempaa, kuin miltä se ehkä näyttää!:D Onko teillä jotain erikoisia tai muuten vaan mainitsemisen arvoisia grillivinkkejä?




Kesän toinen ihana asia on kuuma keli ja kylmä vissyvesi maustettuna marjoilla, sitruunalla tai limellä. Lime on muutenkin niin ihana hedelmä. Se tuoksuu hyvälle, se antaa raikkaan maun kaikkeen mihin sitä laittaa ja lisäksi se on vielä aivan todella ihanan värinen. Julistan sen mun kesän lempparihedelmäksi!

 
Me saatiin ihana pieni vieras eilen hoitoon täksi viikoksi! Nyt meillä on täällä urpo ja turpo, ei olla vielä päätetty kumpi on kumpi! :D Mut hauskaa näyttää olevan. Koirien leikki on kans sellainen asia niin kuin tuli tai meri, sitä voisi katsella useita tunteja.

Meidän Nefe on täysin auringonpalvoja, vaikka musta onkin. Hyvin näyttää Lilikin nauttivan kesästä! Vauhdikasta keskiviikkoiltaa teille muillekin!:)


10 kommenttia:

  1. Näyttää niin kesäiseltä ja koirat tyytyväisiltä :) Täytyy lähteä banaanien ostoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Vihdoin! Kyllä sitä kesää onkin ootettu!:) Ja suosittelen! Vaikka lime onkin mun kesä lemppari niin banaani on mun all-time-lemppari, siitä saa niin paljon kaikkea hyvää!:)

      Poista
  2. AHAHAHAHH!! TARVIN VISSIIN LASIT. Katoin Facebookin kuvasta et sulla on jäätelöä ja MUSTAMAKKARA ja aattelin et "ompa kyllä mielenkiintonen yhistelmä"..!! AHAHAHH!! Mut muru ihania kuvia taas. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha Ihana Milla!! <3 Nyt kun sanoit, niin en usko, että oot todellakaan ainoa! :D Ja mistäs sitä tietää millasia makuelämyksiä semmosessaki ateriassa ois;D Ihan just en kyllä ehkä ala kokeilemaan... Kiitos! <3 Ihana kuulla!:)

      Poista
  3. Ouhnam, kiitos tuonkin herkun olemassaolon muistuttamisesta - taidankin tietää, mitä tänä iltana on tiedossa iltapalaksi... ;) Toimis varmaan myös maapähkinävoilla aika hyvin, tai vielä parempaa: SEKÄ pienellä maapähkinävoinokareella ETTÄ parilla palalla suklaata. Nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Just näin:)) Hei kokeilitko maapähkinä voilla? :o Ois hauska tietää miltä se maistuu! Vaikka eihän se kyllä pahaa voi olla.. :D Ja ehdottomasti kannatan nimen omaan tuota suklaa maapähkinä yhdistelmää! Mmm.. Miten tähän yhtälöön sais vielä mansikat! :D

      Poista
    2. Mansikat vaan jätskin kanssa koko herkun kruunuksi! Tästähän alkaa kehkeytyä oikein ultimate-nami :D

      Poista
    3. Uu, yksinkertaista, mutta I like it! Joo jatkokehittelyt alkaa olemaan jo aika pitkällä! :D

      Poista
  4. Taisin joskus ohimennen vain lukaista tämän ja onneksi se jäi hyvin mieleen. Meinasin viime lauantaina leipoa muffinsseja ja sen takia olinkin ostanut suklaata. Muffinssivuat olivat kuitenkin jääneet kauppaan ja, sattumalta jostain syystä, tuli mieleen toi sun banaani-suklaa-vanilijajäätelö- ohje mieleen. Oho, kappas vaan mulla löytyy kaikki ainekset. Om nam nam.. Ihan taivaallista! Juuri niin helppoa ja yksinkertaista mitä yksinkertainen laiska kokki voi vaan toivoa! Kiitos siitä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Voi miten kiva kuulla! Ihanaa, että oli vielä suunmukaista. Tämä on ihan naurettavan yksinkertainen, mut sula suklaa, banaani ja vaniljajäätelö on vaan aika pettämätön yhdistelmä. Kiva, että oli jäänyt mieleen niin pääsit kokeilemaan! Nyt sitten tiedät yhden ohjeen lisää laiskoille makeanhimopäiville!:) Mä väsään näitä keskellä talveakin, sen verran hyviä on:P

      Poista

Kiitos kaunis kommentista! <3