lauantai 7. maaliskuuta 2015

Pisaroita, seksioppaita ja pohdintaa onnellisuudesta


"... sama vaurio saa rotan käyttäytymään pelottomasti sähköiskukammiossa, jonne vietynä normaali rotta osoittaisi pelon merkkejä." Kyllä, se on täällä taas. Nimittäin koko päiväinen pääsykokeisiin luku. Päivät menee hurjaa vauhtia kun yrittää opetella sanoja kuten aversiivinen, appetitiivinen, CS, PAG, amygdala, lateralaainen hypotalamus, periakveduktaalinen harmaa-aine, ehdollistunut inhibitio, proseduraalinen oppimistapa, grafeemit, foneemit, auditorinen kognitio jne. Vaikka tuleekin todella fiksu olo näistä sanoista, niin vähän tuntuu, että opettelen ihan uutta kieltä. Se tavallaan muistuttaa suomea, mutta kuitenkaan et ymmärrä tarkoitusta. Vähän niin kuin viro!

Mä olen aina pitänyt kielistä ja mikäs sen hauskempaa, kun aiheetkin kiinnostavat. Enemmän päänvaivaa aiheuttaa tilastotiede, joka tunnetusti ei ole maailman muodikkain tiede. Vaikka eilen katsoinkin videon, jossa väitettiin, että tilastotiede nimenomaan on seksikkäin tiede tänä päivänä. Kieltämättä ruotsalainen asialleen omistautunut tutkija oli huumorimiehiä ja siten tunnin tilastotieteen video oli jopa suhteellisen miellyttävä (ja jos luulet, että silti vapaaehtoisesti sitä katsoin, niin korjattakoon, että taustalla on tilastotieteen kurssi, jonka vuoksi video täytyi käydä läpi - jopa suht tarkkaan).

Videon lopussa oli myös oikeasti mielenkiintoista asiaa. Jotkut tutkijat pitävät yllä sellaista seinää, jolle kerätään twiiteistä ja blogeista tunne ilmaisuja, ja siten kartoitetaan ihmisten tunteita hetki hetkeltä ympäri maailmaa ja niistä tehdään tilastoja. Tuloksena oli saatu esim, että ihmiset ovat onnellisempia vanhetessaan. Mistähän se johtuu? Eläkkeestä? Vai siitä, että on löydetty itselle se oma tie ja sitä osataan jo seurata? Turha hötkyily ja muiden miellyttäminen on ehkä jätetty pois ja ollaan jo taloudellisesti sellaisessa tilanteessa, että pennien laskemisen sijaan niitä pennejä voidaan sijoittaa omaan hyvinvointiin. Jos joku plus ikään ehtinyt ihminen haluaa asiaa kommentoida, niin olisi kiva kuulla mietteitä! :) Mielenkiintoista oli myös se, että nuorena onnellisuus koetaan innostuksena, kun taas vanhana onnellisuutta tuo rauha. Tämän voin hyvin kuvitella pitävän paikkaansa. Itse ainakin tylsistyisin, jos ei olisi jotain pientä projektia koko ajan johonkin suuntaan. Vanhempana sitä ehkä osaa jo nauttia yksinkertaisuudesta ja siitä, että saa vain olla, jos niin haluaa. Toki rauhaa ja innostusta on varmasti molemmissa vaiheissa, mutta ehkä eri suhteessa.

Pari muuta faktaa, jotka videolla kerrottiin, oli se, että miehet tuntevat olonsa naisia paremmaksi, mutta sen sijaan he kokevat yksinäisyyttä naisia enemmän. Naiset taas tuntevat itsensä rakastetummiksi kuin miehet, mutta kokevat enemmän syyllisyyttä. Mistähän nämä seikat johtuvat? Oleellinen tieto oli myös, että katsellessani sen videon, maailmassa syötiin sinä aikana 1076 tonnia banaaneja. Älä kysy miten tuo tieto jäi mieleen.. Vaikka onhan se aika paljon!

Toissa päivänä innostuin pitkästä aikaa spontaanisti valokuvaamaan. Oltiin koiran kanssa lenkillä, kunnes yhtäkkiä näin vesipisaroita varpujen päällä ja pakkohan minun oli käydä vaihtamassa koira kameraan. Jos ette ole sattuneet huomaamaan, niin vesipisaroissa on vaan sitä jotakin!! :D Niitä olen ikuistanut myös täällätäällä ja täällä!

Hei ja jos et ole vielä käynyt lukemassa pastorin rouvan, Ruth Smythersin, 1894 luvulla kirjoittaman seksioppaan parhaita paljon, niin teeppä se nyt! Uskallan vannoa, että tällaista opasta et ole vielä pidellyt käsissäsi.

Siveellisen riemuisaa lauantai-iltaa! <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentista! <3