keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Mindset vai body language, kumpi oli ensin?

Palauta mieleen joku ihminen, jonka muistat istuneen ronskisti haarat auki, nojaillen leveästi tuoliin. Tai jonkun joka seisoi seinään nojaillen, kuin mikäkin maailman omistaja. Sitten palauta mieleen joku, joka aina pitää käsiään rinnan päällä ikään kuin suojanaan, joku jonka hartiat ovat painuneet peittääkseen kaiken muun, tehdäkseen ihmisen näkymättömäksi.

Jokainen varmasti tietää, kumpi näistä ihmisistä on se itsevarma ja kumpi ei. Se mitä ajattelemme itsestämme näkyy myös ulospäin, luonnollisesti. Mutta mitä jos sillä mitä näytämme ulospäin ja miten käyttäydymme voisimmekin vaikuttaa siihen, mitä ajattelemme itestämme? Eli fake it till you make it. Eräs päivä katselin Ted talkeja netistä, (tiedättehän mistä puhun?) ja jäin katselemaan videoa The body language shapes who you are ja siinä kerrottiin, että kehon kielellämme voimme muokata itsetuntoamme. Eli aluksi kun esittää itsevarmaa, ja käyttäytyy sen mukaisesti, se lopulta jää pysyväksi muutokseksi. Myös toisin päin. Ja tähän tarvitaan ainoastaan kaksi minuuttia kyseistä maailmanomistusta tai maailmalta piiloutumista, ja se saa aikaan muutoksia meidän testosteroni- ja kortisolitasoissa. Itsevarmat asennot lisäävät valtahormonia ja vähentävät stressihormonia, kun taas pieneksi muuntautuminen aiheuttaa vastakkaisen reaktion. Ted talkissa luennoiva nainen on Harvardista ja hän kertoo heidän tutkimuksestaan, jossa ihmiset kokeilivat tätä valmistautuessaan työhaastatteluun. Kannattaa katsoa!

Itsekin pistin tämän teorian eilen koetukselle. Sain nimittäin toissapäivänä äkkiseltään kutsun työhaastatteluun. Videolla luvattiin, että jos ennen haastattelua seisoo "valta-asennoissa" hetken, niin oma ulosanti, olemus ja vastaukset ovat itsevarmempia ja kaikin puolin parempia. Niinpä tämä neiti seisoi pihalla kaksi minuuttia maailmaa omistaen ennen kuin marssi sisään. Ja niinhän siinä kuulkaa kävi, että en kerinnyt edes ottaa takkia pois, kun jo kysyttiin, että koska voisin aloittaa! Ja tämä on ihan true story!


Toki kaikki ei tainnut olla kiinni minun itsevarmuusharjoittelusta.. Haastattelusta 90 prosenttia kysymyksistä oli minun esittämiä ja se 10 prosenttia oli tosiaan, se yksi ja ensimmäinen; koska tulisin töihin. Se oli erikoisin haastattelu ikinä, ja uskon, että paikan vastaanottavaisuudesta huolimatta tämä työsuhde jää nyt silti syntymättä..


Yllä on minun valtaposee puolen tunnin kävelylenkin jälkeen Balilla. :D Tämä toinen ujostelun demonstrointikuva on otettu muutama päivä sitten samassa sessiossa tuon blogin uuden profiilikuvan kanssa. Olen aika huono laittaan itsestäni kuvia tänne, mutta jos haluatte nähdä, mitä muuta minun kotistudiossani syntyi, niin ehkä mä sit uskaltaudun laittaan vähän muutakin.
Uudistin vähän blogin ulkomuotoa muutenkin bannerilla ja muilla pikku muutoksilla.
Mitäs pidätte? :)


10 kommenttia:

 1. HEI nyt nainen!!! Aivan törkeän upeat kuvat susta!! PALJASTA miten oot saanu tollaset! Olin ihan varma, että oot jonkun ammattilaisen studiossa käyny :D Ja tuo tekstin aihe on kyllä niin totta! Vähän niinkuin sekin, että jos vääntää naamalleen edes väkisin tekohymyn niin se piristää mieltä :D Mitä mielen huijausta, mutta mikäs siinä kun toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihana Anni!! :D Ei tässä kyllä mitään ihmeellistä ole kuin keittiö, keittiön ikkuna, kauko-ohjain, jalusta ja vähän ekstra meikkiä :D Voin kyllä vielä rikospaikasta erikseen jutun, kun nämä kuvat on nyt näin hyvän suosion saanu!

   Poista
 2. Onpa mahtavat kuvat sinusta ja hieno banneri! Voin kuvitella sinut pihalla seisomassa! :D
  -Tiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Kiitos <3 Yritin olla luonnollinen, mutta miten se sitten onnistu on toinen juttu :D

   Poista
 3. Hei Karo! Aivan mahtavan näköinen tuo banneri! Tosin, voisihan se olla vielä isompikin? :) Ihanan ilmava tää sivun rakenne.

  Millä kameralla ja objektiiveilla muuten kuvailet? Hienon näköisiä kuvia otat. ; )

  -Katriina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katriina!:) Nyt kun sanoit niin oishan se kyllä ehkä voinut..
   Mulla on Canon 600D ja linssinä olen nyt enimmäkseen käyttänyt viimeisen puolen ajan Digitarvikkeelta lainaamaani Sigman 18-35mm. Itse asiassa jos siitä kiinnostaa lukea lisää niin julkaisin just Iltalehden blogissa kyseisestä linssistä omat kokemukseni! :) ja ihana kun tykkäät!! <3
   http://blogit.iltalehti.fi/karoliina-hiltunen/2015/03/23/yksi-objektiivi-maalla-meressa-ja-ilmassa/

   Poista
 4. Vauu!!! Sä ihan säteilet tuossa kuvassa! En kestä kuinka kaunis ja persoonallisen näköinen olet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii ihana Tania! <3 Kiitos!! Täytyy varmaan laittaa näitä kuvia lisää kun näistä näin tykätää!:))

   Poista

Kiitos kaunis kommentista! <3