keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Kahden ainesosan banana pancakes –hyvää, helppoa ja jopa terveellistä

Tässä on ohje, jolla kaikki loman ansainneet tai viimeisiä töitä vääntävät voivat hemmotella itseään helposti ja hyvällä omalla tunnolla. Myös jokaisen diettaajan tulisi ehdottomasti tietää tämä.


Annoksia 2

Tarvitset:

2 banaania
4 munaa
tilkka öljyä paistamiseen
marjoja päälle

Etkä mitään muuta. Opin tämän ohjeen ystävältä/perheenjäseneltä kun kävin Tampereella muutama viikko sitten. Vasta viikonloppuna minulla oli aikaa itse kokeilla näitä ja yllätyin jälleen miten hyviä näistä tuli! En ole mikään suuri munakkaan ystävä (tykkään kananmunista vain keitettynä) ja olin vähän skeptinen näiden lettujen suhteen. Nämä kuitenkin maistuvat Amerikan host äitini tekemille banana pancakesille, mutta ovat aika paljon terveellisempiä! (paljon proteiinia, vähän hiilareita). Personal traineriksi opiskeleva poikaystävänikin hyväksyi nämä ja tykkäsi myös mausta, söisi kuulemma toistekin:)

Itse tein kahden ihmisen satsin, eli kaks banaania ja neljä munaa, joista kahdesta heitin keltuaisen menemään. Varsinkin jos on ongelmia kolesterolin kanssa niin suosittelen toimimaan näin. Nämä ovat hyviä myös kylmiltään napsittuna, joten vaikka tekisit vain itsellesi, voit silti tehdä tällä määrällä. Toki jos epäilet, niin voit myös puolittaa määrän.

Tee näin:

Muussaa banaani esim haarukalla ja lisää munat. Heitä kuumalle pannulle öljy ja perään "taikina" pieninä osina ja paista keskilämmöllä pari kertaa kääntäen. Ensimmäinen käännös voi olla vaikea, joten odota, että lettu on paistunut sen verran toiselta puolen, että sen saa yhtenä palasena käännettyä. Tästä samasta syystä letuista ei kannata tehdä kovin isoja. Nämä mallikappaleeni ovat vielä aika tummia, ehkä vähän vähempikin paistaminen riittäisi. Sitten vaan marjat päälle ja herkuttelemaan! Tampereella nämä tarjoiltiin mansikoiden kanssa, mitkä kyllä mielestäni sopivat tähän tarkoitukseen mustikoita paremmin. Mutta myös pelkiltään menevät! Hillot ja kermavaahdot kannattaa ehkä jättää pois, muuten se ajatus vähän katoaa..

Kokeilkaahan ja kertokaa miten onnistui ja mitä tykkäsitte!
Jack Johnson - Banana pancakes. Tämän tahtiin on hyvä paistella lettuja ja nauttia ansaitusta joululomasta. Seuraavassa postauksessa kotikosmetiikkaa itselle tai vaikkapa pukinkonttiin:)
                                                         Bon appetit et au revoir tai ainakin jotain sinne päin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentista! <3