tiistai 24. joulukuuta 2013

Näin sydämeeni joulun teen


"On jouluyö, sen hiljaisuutta
Yksin kuuntelen,
Ja sanaton on sydämeni kieli
Vain tähdet öistä avaruutta
Pukee loistaen ja ikuisuutta kaipaa avoin mieli
Näin sydämeeni joulun teen
Ja mieleen hiljaiseen
Taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen

On jouluyö ja lumihuntuun
Pukeutunut maa '
Kun yhtä puhdas itse olla voisin!
Se ajatukset joulun tuntuun
Virittymään saa,
Kuin harras sävel sisälläni soisi
Näin sydämeeni joulun teen
Ja mieleen hiljaiseen
Taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen

On jouluyö, sen syvä rauha
Leijuu sisimpään,
Kuin oisin osa suurta kaikkeutta
Vain kynttilät ja kultanauhat
Loistaa hämärään,
Vaan mieleni on täynnä kirkkautta
Näin sydämeeni joulun teen
Ja mieleen hiljaiseen
Taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen"Vaikka tänä jouluna joulukoristeiden lisäksi taloamme koristaa osaanottokukat, ei tämä joulu mene ainoastaan surressa. Mieli on harras ja haikea niiden vuoksi, jotka ovat joukostamme poistuneet. Tänä vuonna etenkin mummon, jonka piti tämä joulu viettää kanssamme, mutta joka jatkoikin matkaa odotettua aiemmin. Tämä on myös ensimmäinen joulu ilman lapsuudenkodin Milla-koiraa, joka keväällä siirtyi vihreämmille niityille. Millan joulutraditioihin kuului kuusen alla olevien pakettien ratsaus ja omien pikku pakettien aukaisu. Ja tietenkin meidän kaikkien ilahduttaminen omalla läsnäolollaan. Vaikka ikävä ei poismenneitä kohtaan poistukaan, niin voimme tukeutua ajatukseen, että heillä on nyt hyvä olla.

Tässä joulussa on jotain erityistä. Haikeuden seassa on myös paljon iloa ja kiitollisuutta. Saimme puoli vuotta Singaporessa vaihdossa olleen veljeni terveenä takaisin sunnuntaina ja voimme huokaista helpotuksesta, sillä kaikki meni tälläkin reissulla hyvin. Eihän todennäköisyydet onnettomuuksille ole sen pienemmät täällä Suomessakaan, mutta kun toinen lähtee toiselle puolen maailmaa, mistä me emme tiedä juuri mitään, niin kyllähän kaikenlaista käy mielessä. Mutta niinhän se taitaa olla, että koskaan ei voi tietää, kuka meistä seuraavana lähtee. Ja ehkä hyvä niin.
Tänä jouluna meitä on ollut ilahduttamassa myös veljeni tyttöystävän Lili-koira, joka puolivuotiaan touhukkuudellaan saa kenet tahansa hymyilemään. Lili muistuttaa meitä elämän jatkumisesta ja siitä, että jotta voi syntyä uutta ja ihmeellistä, täytyy vanhastakin osata luopua.

Tämä on myös ensimmäinen joulu kun päätimme pitää lähes “lahjattoman joulun”. Itsehän olen jo hoitanut omat asiani joulupukin kanssa muutama viikko sitten kun sain etukäteen kauan unelmoimani kameran. Pukki oli fiksu, nimittäin nyt osaan jo jotain ikuistaa tästä joulusta. Lili-pentu on myös saanut oman osuutensa zoomista ja salamasta. Joku toinen joulu saattaisin olla ihan vähän vain tyytymätön moiseen lahjattomaan järjestelyyn, lahjat kun ovat niin kivoja, mutta tänä jouluna en voisi vähempää välittää yhdestäkään paketista tai sen puuttumisesta. Minun jouluni alkoi jo lauantaina/sunnuntaina kun itse saavuin Rovaniemelle ja veli tyttöystävineen tulivat Lilin kanssa myös tänne. Meitä vastaanottamassa olivat vanhemmat ja ämmi - toinen isoäitini. Kiitollisuus näistä rakkaista ihmisistä ja heidän läsnäolosta on ollut jo monta päivää ja tältä jouluaatolta en odota muuta kuin hyvää ruokaa ja sen nauttimista rakkaiden kanssa saman pöydän ääressä. Ainoastaan poikaystäväni ja meidän Nefe-koira puuttuvat, mutta meillä on vielä jouluja yhdessä vietettäväksi.

Nyt ulkona sataa lunta, telvisiossa kaikaa joulurauhan julistus ja viimeiset paketit löytävät kääreisiin sekä osa jouluruuista on vielä työn alla. Suurta kiitollisuutta tuntien ja rakkautta sydän täynnä toivon jokaiselle rauhallista joulua. Niin rauhallista, että kiireisimmätkin höösääjät kerkeäisivät istua alas ja huomata suuret joulun ihmeet: ihmisten yhteen tuomisen, läheimmäisten muistamisen, antamisen ilon sekä tietenkin jouluruuat. Jos jokin, niin tämä on se päivä vuodesta kun sytytämme kynttilän pois menneitä muistellen ja kiitämme niistä, jotka vielä täällä kanssamme joulua viettävät. Tällaiset joulukortit tein ja lähetin tänä vuonna, niiden myötä toivotan Nautinnollista ja lämmintä joulua ihan jokaiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentista! <3