torstai 2. tammikuuta 2014

Yksi vuosi taas takana, toinen edessä

Niin vain vuosi taas vaihtui. Vuoden vaihde meni rauhallisissa merkeissä kotona leväten ja syöden hyvin (ja katsottiin ihana rakkaushömppäelokuva, vaikkei se oikeastaan ollut pelkästään hömppää.. Think like a man, suosittelen!) ja varmistaen, ettei koko iltana tarvi astua ovesta ulos - ja se tuntui todella sopivalta tavalta aloittaa vuosi 2014 . Viime vuodessa oli paljon hyvää, vaikkakin myös asioita, joita ilman olisin tullut toimeen, mutta kukapa niitä muistelee?

Hyvistäkin asioista jotkin jäivät mieleen paremmin kuin toiset. Yksi näistä asioista oli viime uudenvuoden lupaukseni toteuttaminen: Juoksin elämäni ensimmäisen puolimaratonin, ja siis todella juoksin koko matkan. Heinäkuun puolessa välissä Hämeenlinnan säät antoivat omat haasteensa (28C), mutta vesipisteiden ja jonkin yllytyshulluuden vuoksi lopulta pääsin maaliviivalle asti väsyneenä, mutta ylpeänä. Aikasen hieno tunne, ettenkö sanoisi. Vielä vuosi sitten jouluna nauroin sarkastisesti, että minäkin sitten juoksen ensi kesänä puoli maratonin, mutta uutena vuotena jotenkin se iski: ei hitto mähän oikeasti pystyn siihen! Ja siitä se ajatus sitten lähtikin.

Toinen viime vuoden ehdotomia kohokohtia oli kuukauden kestänyt matka Amerikan mantereelle yhdessä vanhempieni, veljeni ja tämän tyttöystävän sekä tietysti oman poikaystäväni kanssa. Matka järjestettiin iskän 50-vuotispäivää juhlistaen ja mehän juhlistettiin! Olin vaihto-oppilaana Pohjois-Carolinassa 2006-2007 ja seuraavana kesänä palasin musitelemaan vuottani. Sen jälkeen ei ole rahat riittäneet lentolippuun, joten tunne oli uskomattoman hieno kun lopulta saavuimme JFK lentokentälle viiden vuoden tauon jälkeen. Reissun aikana näimme 13 osavaltiota, kohteet olivat loistavat ja seura mitä parhain, vaikka en voi rehellisesti väittää etteikö päät välillä kolissut vastakkain:D mutta se oli hyvin pientä ja aika on jo alle vuodessa kullannut sellaiset seikat. Minulle ehkä tärkeintä tuolla reissulla oli se, että viimein suomalainen perheeni tapasi jenkkiperheeni ja toisin päin. Ja kaikki meni loistavasti, mutta siitä kerron enemmän myöhemmin.

Yksi mieleenpainuvimmista asioista on myös päätös, jonka tein viime kesäkuussa. Päätin nimittäin pitää koko kesän mittaisen kesäloman ja sitä päätöstä ylistin kesän joka ikinen päivä. Kesä täyttyi pitkistä aamuista, iltapäivien auringonotosta, sadepäivien kotona olosta sekä kaikesta mitä ikinä minäkin päivänä halusin tehdä. Voin suositella ihan jokaiselle!! Ja loppu kesästä päästiin taas reissuun, Rodokselle. Rakastuin siihen toissa kesänä ja halutiin mennä sinne uudestaan. Mutta myös Rodoksestakin enemmän toisemman kerran.

Myös syksyssä vastoin kaikkia odotuksiani oli todella paljon hyvää! Parasta oli kesän jäljiltä voimaantuneena opiskeluun uudella tarmolla tarttuminen ja kaikkien kurssien loppuun suorittaminen  (tai no kolme tenttiä jäi tammi-helmikuulle..). Mahtavuutta oli myös tanssiharrastuksissa kehittyminen ja inspiroituminen. Luulin, että spagaatit ja silta-asiat olisivat jo taakse jäänyttä elämää, mutta niin vain täytyy vanhankin taipua (eli minun alkaa venyttelemään). Olen myös todella innoissani tästä uudesta harrastuksestani, valokuvauksesta! Se osui ja upposi, ja se tulee varmasti näkymään täälläkin:) Syksyn parasta antia oli myös rohkaistuminen oman blogin kirjoittamiseen. Vielä on paljon tälläkin saralla opittavaa ja löydettävää, mutta tähän mennessä olen nauttinut tästä kovasti. Näistä mahtavuuksista huolimatta parasta viime syksyssä ovat kuitenkin olleet vanhat ja uudet ihanat tuttavuudet ja ystävyyssuhteet joita aion vaalia tänäkin vuonna.

Mitä vuosi 2014 tuo tullessaan? Uusia tuttavuuksia ja mahdollisuuksia, itsensä ylittämistä, jonkin toisen unelman toteuttamista? I have no idea, mutta odotan sitä aika innolla. Tiedän jo nyt, että joidenkin asioiden on muututtava tänä vuonna ja tällä kertaa nämä muutokset ja uudet asiat ovat aikalailla kaikki todella inostavia. Jään siis mielenkiinnolla odottelemaan, mitä kaikkea saan jatkossa täällä kertoa! Niin ja tämän vuoden uuden vuoden lupaukset.. Ne on vielä vähän auki. Kerron niistä lisää, kunhan olen päättäny mikä/mitä ne ovat. Yhden asian olen jo kuitenkin päättänyt toteuttaa tulevana vuotena, nimittäin yhden todella ihanan idean jonka löysin Pinterestistä (löytyy esim tästä ja tästä)! Ajatuksena on, että jokaisesta ilahduttavasta ja ihanasta kokemuksesta kirjoitetaan lappu ja näitä lappuja kerätään purkkiin. Uuden vuoden aattona tuo purkki sitten lopulta avataan ja muistellaan isoja ja pieniä ihania asioita, joista osa varmaan on jäänyt mieleen muutenkin, mutta joista osa voi tulla sellaisena iloisena "ai niin"- muistona. En malta odottaa, oispa jo ens uusivuosi!:D

Ihanaa ja innostavaa alkanutta vuotta kaikille! Uusi vuosi, uudet kujeet ja 365 (enää 363) päivää aikaa joko pysyä hyväksi havaitussa tai halutessaan aloittaa puhtaalta pöydältä. Joten hymy korviin ja kohti uusia seikkailuja!:)

6 kommenttia:

 1. Iloa, onnistumisia ja unelmien täyttymyksiä sulle Karo. Hymyäsi ei voi kuin ihailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiittäisin varmaan kommentista vaikka olisit sanout jotain ikävää, mutta erityis iso kiitos näin ihanasta kommentista!!:) Tämmösiä lukee enemmän kuin mielellään. Kaikkea tuota samaa sinullekin! Hymyillään kun tavataan:)

   Poista
 2. Ihana purkki-idis! Pakko pölliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö?! Sen takia se täällä on, että sen voi jokainen halutessaan käydä salaa pöllimässä:D Mut ihanaa että teit sen julkisesti, saadaan tänne vähän keskusteluakin aikaiseksi:)

   Poista
 3. Ihana Karoliina :)
  Sulle olisi haaste mun blogissa jos jaksat tehä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)) Kiitos Liisa! Ihka ensimmäinen blogihaaste.. Haaste vastaanotettu;) Koitan keritä tekeen tän pian. Hyvin tuntuu toimivan sen idea, sun blogin kautta on nimittäin käynyt jo useampi vierailemassa täällä:)

   Poista

Kiitos kaunis kommentista! <3