lauantai 11. tammikuuta 2014

Hyvä päivä

Tämän päivän tunnari! Samae Koskinen - Hyvä Päivä

Studio Empatiassa oli magneetti, jossa luki: Siskot,
älkää murehtiko vanhenemista. Ne on munat,
jotka pilaantuu! Hehe
Aamulla heräsin painajaiseen (okei, tämä ei kuulosta kovin hyvältä, mutta se paranee tästä!) 5 minuuttia ennen kellon soittoa täysin virkeänä! Hyvin harvinainen tilanne minulle ottaen huomioon, että kello soi klo 7. Kellon lyödessä yhdeksän olin jo kymmenen minuuttia kerinnyt roikkua yliopiston kirjaston oven kahvassa. Ensi viikolla on tentti ja täytyi varmistaa kirjan saanti. Selailin sisällysluettelon niin kuin kuka tahansa hyvä oppilas tekee ennen varsinaisen lukemisen aloittamista. No sisällysluetteloa pidemmälle en sillä erää päässytkään koska olikin jo aika lähteä KAMPAAJALLE!

Viimeksi olen käynyt kampaajalla jenkeissä toukokuussa ja kun Grouponilta tuli tarjous "hiusten leikkaus ja 30 min hoitokäsittely päähieronnalla 30e" niin eihän siitä voinut kieltäytyä! Jyväskylän Kuokkalassa sijaitseva Studio Empatia oli hieman vähäisesti opastettu joten jonkin aikaa pyörin Kuokkalan keskustaa ympäri ennen kuin löysin perille. Vastassa minua oli Heidi, jonka kanssa olin puhelimessa sopinut ajan viime viikolla. Sain vihdoin sulkea silmät, jotka aikaisen heräämisen takia olivat alkaneet jo vaatia päiväunia (kello oli 10). Tukkaan laitettiin hoitava aine ja sitten se päähieronta.. Voi vitsi, käykää hyvät ihmiset hierottamassa päitänne, tekee verenkierrolle ja varmasti sitä kautta tukalle ihmeitä. Meinas tasapaino pettää kun piti siirtyä toiseen tuoliin hieronnan ja pesun jälkeen, niin lujasti lähti veri kiertämään. Sitten leikattiin tukka, juu silleen niin kuin se nyt on, paitsi hei joo, haluankin jakauksen toiselle puolen! Joku joskus sanoi, että jakauksen puolta olisi hyvä vaihdella, jottei tukka ala harvenemaan jakauksen kohdalta joten näinhän minunkin täytyi tehdä. Juuri kun mietin, että täytyy myöhemmin hakea kahvia pysyäkseni hereillä niin Heidihän kysyi, että juonko kahvia. Jes! Haluamani otsatukan mallin Heidi ymmärsi täydellisesti ja kertaalleen olikin jo tosi kiva otsis kunnes pyysin vielä vähän lyhentämään, ettei tarvi heti itse olla leikkaamassa. Joten lopputuloksena siitä tuli piikkiriikkisen liian lyhyt, mutta sehän kyllä kasvaa. Todella onnistunut kampaamokäynti. Sitten kun olen iso ja töissä niin kampaajalla käynti tulee olemaan oleellinen osa arkeani.
Oivalluksen aiheuttanut tiiliskivi.

Sitten oli aika lukea psykan tenttiin yhden opiskelijakaverini kanssa ja tapasin samoihin pääsykokeisiin valmistautuvan kohtalotoverin, oli ihan kiva jakaa mietteitä ja ajatuksia asiasta. Piaton uuniperunat fetatäytteellä eivät olleet kovin hyviä..
Tässä samaisessa lukupiirissä oivalsin jotain. Lähipiiri tietää kuinka olen tuskastellut useita pääsykokeisiin valmistautumiseen käyttämiäni vuosia ja hokenut kuinka turhaa ne olivat. Minulle on rohkaisevasti väitetty vastaan, että ei mikään ole turhaa. Tänään biologisen psykologian tenttiin valmistautuessani tajusin, että niiden vuosien ansiosta osaan jo suuren osan näistä asioista. Lukinkalvon ontelo, somaattinen hermosto, gangliot, ribonukleiinihappo, dendriitti jne tuttuja juttuja! Ainoa mitä tarvitsen on pieni mieleen palauttaminen. Joten valitukseeni kyllästyneet ystävät, tämä on se päivä kun lakkaan valittamasta hukkaan heitetyistä vuosista. Noiden muutaman vuoden aikana opin paljon ihmisestä ja sen toiminnasta, ylitin itseni oikeasti oppimalla fysiikkaa ja sain useita toivottavasti elinikäisiä ystäviä. Joten ei, eivät ne olleet hukkaan heitettyjä. Pieni avautuminen teille, suuri oivallus minulle:) Sain viimein asiasta rauhan.

No illalla käytiin vielä kaupassa – shoppailuhan on aina yhtä kivaa vaikka se olisikin vain ruokaostoksia ja hammastahnaa. Poikaystäväni (kutsutaan häntä nyt salaperäisesti K:ksi) K teki superhyviä ruishampurilaisia ja illalla facebook-kaveria lainatakseni sain sisältöä elämääni kun Putous palasi ruutuun. Ihana ohjelma, vaikka mennäänkin jo viidettä vuotta. Hahmokisastakin löytyi heti neljä lempparia ja enpäs malttais oottaa ensi viikkoon seuraavaa jaksoa.

Kaiken hyvän lisäksi saatiin huomis aamuksi kutsu brunssille. Tarjolla ilmeisesti ainakin suolainen piirakka, ruisnappeja täytteellä, patonkia katkapäällysellä, suklaasuklaabrownieita ja skumppaa?:D Eli ei paremmasta väliä.

Loppuun vielä, pieni hauska-tietää-asia: Samae Koskisella on muitakin hyviä biisejä kuten 


"Sä oot pelkkä läskimulkku
Mut niin oon minäkin
Yhdessä me mennään minne milloinkin
Vaik' ei oltais vuosiin nähty
Niin kun me tavataan
On kui siit ei ois parii tuntiikaan"

Mahtavat sanat:D ja rempsakka meininki. Jos oisin mies, omistaisin tän kaikille ystäville.
Mut tän seuraavan aion kyllä rekrytoida Samaen laulamaan meidän häihin! Oikeasti.


(Jos olet romantikko, muttet jaksa kuunnella biisiä ja katsoa videoa niin lue ainakin sanat! Jos et ole romantikko.. no tee miten haluat:)

"tänä iltana yhdessä tanssitaan
ja kaikki on iloisii
kaikki tärkeet ovat tänne löytäneet
meil on paljon ystävii

nyt on kaikki niin hyvin
oltaispa tälleen ikuisesti
voi kun voitais joskus sanoo
et meidän rakkaus kaiken kesti

tänä iltana yhdessä tanssitaan
ja kaikki on iloisii
ei kuultu vastalauseita
kun meitä vihittiin

en oo kaikkein komein jätkä
eikä perheelläni ole rahaa
mut se ei ollu mikään este
tää on sitä mistä kovat jätkät laulaa

täällä juhlitaan nyt rakkautta
kahden yhteistä kauneutta
tänne me yhdessä palataan
aina uudestaan

kelpaat mulle vaikka oisit ryppyinen
vaikka oisit hetken joku muu
vaikka oisit kuinka tautinen
kelpaat sit kun sult ei aukee suu

mut on sussakin joskus kestämistä
oot välillä hyvin hyvin vaikee
mut se on yksi syy lisää
rakastaa sua yli kaiken"

<3 Näihin kuviin ja tunnelmiin. Hyvä päivä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentista! <3