tiistai 14. tammikuuta 2014

Kahvila Muisto ja ystävä kaukaa

Tartossa opiskeleva ystäväni tuli käymään Jyväskylässä ja päätimme tietenkin käydä kahvilla. Tapaamispaikaksi hän ehdotti Toivolan vanhalla pihalla sijaitsevaa kahvila Muistoa. En ollut aiemmin paikasta kuullut, mutta miksikäs ei. Saavuin paikalle hieman ajoissa ja astuessani sisään minua tervehdittiin iloisesti ja toivotettiin tervetulleeksi. Kun ystäväni hetkeä myöhemmin saapui, aloin luonnollisesti hinautua tiskiä kohti tilatakseni jotain, mutta minulle kerrottiin, että täällä onkin pöytiin tarjoilu! Niinpä löydettyämme sopivan pöydän nurkkauksesta tutkimme menuta ja hetken päästä tarjoilija tuli kysymään tilauksemme. Kaksi mokkapalaa, cappuchino ja chaitee, kiitos.

Päivitimme ystäväni kanssa tärkeimmät kuulumiset ja oli ihana kuulla miten hyvin toisella menee. Rohkeutta on lähteä toteuttamaan unelmiaan toiseen maahan. Kaikki oli mennyt tämän ensimmäisen vuoden aikana hyvin ja hän viihtyi Tartossa ja oli tyytyväinen valintaansa. Koulupaikan lisäksi myös muita pitkäaikaisia toiveita oli käymässä toteen. 
Tällä tytöllä on loppukeväästä varmaan sitten tiedossa reissu Tartoon:)

Kahvila Muisto oli ihanan viihtyisä. Siellä oli säilytetty vanhat tiiliseinät ja kynttilöillä ja pehmeillä sävyillä oli luotu romanttista ja vanhanaikaista tunnelmaa. Takassa paloi tuli ja penkillä oli tyynyjen lisäksi vilttejä kovimmille vilukissoille. Kahvila oli todella tilava ja puolen päivän aikaan hyvin rauhallinen. Pari tuntia meni rupatellen kahvin ja teen äärellä ja maksamaankaan ei tarvinnut lähteä tiskille vaan sekin hoitui pöydästä käsin. Kaunis ja viihtyisä sisustus, hyvä pavelu ja ennen kaikkea hyvät tarjoilut! Ihan alkoi harmittamaan, etten ollut kuullut paikasta aiemmin, mutta nyt tiedän!
Tällaisia kahviloita lisää, kiitos.


Muistossa on myös keitto -ja salaattilounas sekä aamupalatarjoilu arkisin ja sunnuntaina on mahdollista nauttia brunssi. Nyt kun olen nähnyt millaisia herkkuja täällä tarjoillaan niin varmaan pakko jossain vaiheessa kokeila myös ainakin aamiainen tai brunssi. 
Ja kahville tulen varmasti toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentista! <3