perjantai 14. helmikuuta 2014

Harmaa Budapest

Hei vaan pitkästä aikaa! Kauhee turbulenssi ollut nyt menossa ja ainoa asia mitä oisin halunnut tehdä niin on jäänyt kiireen ja pakollisten asioiden keskellä sitten tekemättä. Mutta nyt. 
Budapestistä alkaa olemaan jo hetki, mutta se oli niin ihana reissu, että siitä voi ihan hyvin kertoa näin jälkikäteenkin! 

Koko reissuhan oli siis joululahja minulta K:lle. Liput sai niin halvalla, ettei voinut olla ostamatta Neljä yötä kolmen tähden hotellissa aamiaisella plus lennot oli yhteensä 130e/hlö! Ja kun kumpikaan ei ollut ennen käynyt Budapestissä ja koska siitä on kuullut niin paljon ihanaa niin olihan sinne päästävä. Jos haluat löytää halpoja matkoja niin suosittelen tykkäämään Lentodiilit sivusta naamakirjassa. Silloin nuo älyttömän halvat tarjoukset tulee suoraan seinällesi! Jos ei oo facebookia niin voit käydä katsomassa tarjouksia Lentodiilit nettisivuillakin. Siellä on välillä matkoja Phuketiin ja Meksikoon alle 400e. Välillä on pelkkiä lentoja, välillä on matkoja joihin kuuluu myös hotelli. 
Mutta takaisin meidän Budapestin reissuun.

Lento lähti Pirkkalan lentoasemalta kakkosterminaalista. Se oli itsessään kyllä jo melkoinen elämys.. Hetken joutui jo miettimään, että mihinhän me ollaan menossa ja alkoi mietityttämään, että olisiko toiset sata euroa ollut sittenkään niin paljoa. Kaikki stereotypiat mitä oli mielessä Itä Blockin maita kohtaan toteutui jo ennen koneeseen pääsyä. Kertoisin siitä lisää, mutta en oikein keksi sanoja, niin karu se oli. Mutta kyllähän sieltäkin reissuun pääsi.

Lensimme Ryanairilla, joka myös oli erilainen kokemus. Oikein mainio kylläkin hintaansa nähden. Nousun ja laskun ajaksi koko koneesta sammutettiin valot ja kun siihen lisätään kauhea pauke ja ryske mikä koneesta kuului niin en voi kyllä suositella lentokammoisille. Matkan aikana sai ostaa ruokaa muroista aina lämpimiin aterioihin suht edullisesti. Lisäksi olisi saanut ostaa taxfreetuotteita sekä arpoja, joilla olisi voinut voittaa miljoonia tai autoja tai jotain. Kahdella eurolla olisi saanut kaksi arpaa ja vitosella kymmenen. Ne jäi kyllä ostamatta. Henkilökuntakaan ei hymyillyt ihan yhtä leveästi kuin esim Finnairilla, mutta ymmärtäähän sen. Kaiken kaikkiaan lento meni oikein mukavasti nukkuen.

Budapestin kenttä oli todella siisti ja aivan eri maailmasta kuin lähtöterminaalimme. Ostimme kätevät airport shuttle edestakaiskuljetukset lentokentän ja hotellin välille. Ihastuin kaupunkiin ja sen ilmeeseen jo matkalla hotellille. Pienehkö City Ring hotellimme oli todella hyvällä paikalla (aivan ostoskeskus West Endin vieressä) ja siellä oli hyvin ystävällinen henkilökunta. 

Ensimmäinen päivä oli harmaa ja lumisateinen, mutta se ei meidän tahtia haitannut. Kävimme Budan puolella ihailemassa maisemia ja matkalla ihastelimme Tonavaa ja sen ylittävää siltaa. Takaisin tulimme toisen sillan yli ja kävimme paikallisessa marketissa, joka siisteydellään ja järjestyksellään ylitti kaikki odotukseni. Jostain kumman syystä päädyimme iltapäivästä evästämään Hootersiin! Ruoka oli hyvää ja tarjoilija kerrassaan ihana. 

Kävelyä tuli todella paljon ja K:n varoituksista huolimatta sain itselleni pohkeet TODELLA jumiin jo ensimmäisenä päivänä! Ja en pidä itseäni kuitenkaan ihan rapakuntoisena.. Asiaahan ei tietenkään auttanut seuraavan kahden päivän vielä pidemmät tassuttelut, mutta se oli sen arvoista:) 

Niin kuin edellisessä postauksessa jo sanoin parasta reissussa oli se, että pystyi hyvällä omalla tunnolla sulkeutumaan hotellihuoneen lämpöön ja ottamaan päikkärit. Tarjonnan ja halpojen hintojen vuoksi pystyi myös pysähtymään hetken mielijohteesta ihanan näköiseen katukahvilaan ja tilaamaan Baileys-kahvin ja kalliin näköisen leivoksen, tai syömään hienossa ravintolassa ja tilaamaan ruuan kanssa viinä. Ja lisäksi vielä koki, että siihen kaikkeen on varaa.


Ostin lentokentältä kirjan, jossa piti olla 9 tarinaa. Sain ekan luettua ja sen jälkeen en ole kirjaan koskenut, niin unettava se oli. Kirjailija oli saanut kirjallisuuden Nobelin palkinnon.. Silti.



Harmaata oli, mutta silti todella kaunista!









Ehkä kaiken harmauden keskellä kirkas vihreä konepelti vesipisaroineen erottui edukseen:D



Budapestissä oli upeita patsaita. Hero Squarelle myös, siitä kuvia ensi postauksessa.














Budapestin suurin nähtävyys: märkä höyhen!:D





Minulle selvisi vasta jälkeen päin, että olin kuvassa miss Hooters 2012 kanssa. Muutoin olisi saattanu jäädä kuva ottamatta.. :)


Meidän tarjoilija oli kyllä superihana, se ihastui minun silmiin (katso sydän ja silmä). Ja tuo hymyilevä lumipilvi, kukka, monta sydäntä – kuka voisi olla ilahtumatta tällaisesta kuitista? Tämä menee lyhentämättömänä mun uudenvuoden ihanat-hetket-laatikkoon! (Kuinka rikas olo voi tulla kun ruokailun loppusumma on 4970 mitä tahansa!)


Tuollainen rakennuksien vinous voisi varmaan olla suuri virhe valokuvauspiireissä, mutta minusta se on ainakin toistaiseksi vielä aika hauska.




Tässä onkin meidän ainoa yhteiskuva koko reissulta.



Europa-kahvila näytti ihanalta ulospäin ja leivokset olivat upean näköisiä, mutta henkilökunta ei oikein puhunut englantia ja se ehkä näyttäytyi meille vähän töykeytenä. 
Taustalla oleva pari on hienosti sensuroitu kuvasta!






Hotellin aamiaishuone oli todella viihtyisä ja aamiaisestakin sai mahansa täyteen. Vaihtoehtoja oli vähän, mutta sekin vähä oli laadukasta.







Seuraavassa postauskessa luvassa matkan toinen puolisko sekä reissun ehdoton kohokohta: Szechenyi-kylpylä. Niin ja tietenkin seikkailu kaupungin laidalle Esceri-kirpputorill, joka oli melkoinen yllätys. Ja höyryävä ankkalampi! Vitsi, parhaat palat on vielä tulossa! Lupaan, että seuraava postaus ilmestyy nopeampaa kuin edeltäjänsä.

Ps. Kuka ei haluaisi puhua tuollaiseen pinkkiin luuriin!

Pss. Super ihanaa ystävänpäivää jokaiselle!

4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Ja kylläpä pääsitte halvalla:) En yhtään myöskään ihmettele että tarjoilija ihastui sun silmiin.. ;)
    Ihanaa ystävänpäivää Karo ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa!! Joo Suomessa ei tuohon hintaan nuku ees viikonloppua hotellissa. Ja toinen kiitos :> Mun silmistä on pyydetty postausta niin sellainen on tulossa kunhan kerkiän. Ja ihanaa ystävänpäivää sullekin! Jään jännityksellä ootteleen sun arvontatuloksia;)

      Poista
  2. Hienoja kuvia - varmaan ihana kaupunki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Se on! Vaikkei ollut edes kesäsesonki niin silti ihastuin täysin ja pakko päästä vielä uudelleen. Toki makuja on monia, mutta Budapestistä varmaan kesällä löytyy jokaiselle jotain:)

      Poista

Kiitos kaunis kommentista! <3