perjantai 30. toukokuuta 2014

Mansikkabanaanipehmis ja endorfiinit

Nyt ois herkullisia uutisia! Luitko jutun päärynäavocadopehmiksestä, jossa lupasin, että kokeilen heti kesällä samaa korvaten päärynät mansikoilla ja banskuilla? Ei tarvinut odottaa kesää!

Aloin viimeisenä iltana Rovaniemellä tekemään porukoille ja ämmille (=mummolle) tuota päärynäversiota, ja se saavutti odottamattoman suuren suosion. Herkutellessamme pohdin ääneen, että kesällä kyllä kokeilen samaa banaanilla ja mansikoilla. Sitten äiti teki aika jokerit ja kävi jostain pakkasen syövereistä hakemassa jäätyneitä banaaneja ja mansikoita!:D Vaikka kello läheni puolta yötä ja oltiin jo aika hyvät satsit syöty päärynäherkkua, niin silti kaikki kannattivat ehdotusta, että kokeiltaisiin samaa vielä näillä uusilla aineksilla. Ja niinhän me kokeiltiin. Oli muuten HYVÄÄ!!! Päärynät on hyviä, mutta jäävät kyllä tälle yhdistelmälle kakksoseksi. Yksi syy lisää odottaa hellepäiviä, sillä ei ole mitään parempaa kuin kuuma ilma ja kylmä jäätelö. Huoh. 

Hyvästi pakasteallasjäätelöt– here comes banana (and strawberries)! 

Mansikka on marja, josta en niin välitä pakastuksen jälkeen ja siksi en ole ikinä ostanut isoa lootaa mansikoita kesällä, vaan ainoastaan sen verran kun uskon, että saadaan syötyä kerralla. Mutta tänä kesänä teen poikkeuksen. Heti kun mahdollista, ostan ison laatikon mansikoita ja lyön pakkaseen. Banaanit meni jo edeltä! Ajattelin huomenna kokeilla banaanimustikka yhdistelmää.:P Tämä menee kyllä yhdeksi herkutteluksi, tänään nimittäin tehtiin ihan toisenlaista herkkua, mutta sen jaan vähän myöhemmin. Mutta nyt:

noin 3 annosta kylmää ihanuutta

Tarvitset:
1 pieni avodaco
noin 1,5 dl jäisiä mansikoita
2 1/2 jäistä banaania
loraus maitoa
halutessasi ripaus suolaa

Laita blenderiin ja tarjoile heti! 

Haluatteko tietää miten mustikkakokeilun kanssa kävi?:) 

Vielä nopea päivitys kuulumisista. Kymmenen päivää Rovaniemellä ja Oulussa sujahti aika vauhdilla. Mutta niinhän se on, että kun on kivaa, aika vierähtää kuin siivillä. Oli ihana nähdä porukoita ja ämmiä sekä ihanaa Milla-ystävää. Myös polttarit olivat ikimuistoiset ja niistä tulee varmasti vielä oma postauksensa. Mutta kotiinkin oli kiva tulla. Kävin tänään työpaikallakin, koska ensiviikon keskiviikkona aloitan ensimmäisen kesätyön. Ja arvatkaapa mitä! Minulla on nyt oikeasti oma työpöytä ja tietokone ja saan vielä oman sähköpostiosoitteenkin! *riemun kiljahdus ja innokas käsien taputus* Ilonsa kullakin, eikö? :D 

Aamulla kiukkusin tyhmän virheellisen vesilaskun vuoksi, mutta nyt olen ollut loppupäivän ihme endorfiineissa ihan kaikesta. Ehkä minulla ei vain ole yhtään syytä olla hyristelemättä hyvässä olossa?:) Voi olla, että tänä yönä näen unta halinalleista ja yksisarvisista.. Niistä mahdollisesti huomenna siis lisää, mutta ennen kaikkea luvassa on urheiluasiaa. Ajattelin kesäkuussa haastaa itseni – ja tietysti myös teidät! Mutta jatketaan siitä siis heti huomenna. Nyt ihania, vaaleanpunaisia pumpuliunia itse kullekin! <3Moni pehmis päältä ruma..


Valokuvauksessa kaikki keinot sallittuja.

Kesäisen pehmiksen kanssa sopii hyvin lasillinen kuohuvaa!

2 kommenttia:

  1. Resepti lähtee tänään heti kokeiluun, banskut vaan pakkaseen heti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee!:) Minä en käyttänyt yhtään suolaa, mutta ilmeisesti sen pitäisi tuoda makuja paremmin esille, mutta suosittelen silti käyttämään sitä hyvin hillitysti! Käy sitten kertomassa miten onnistui ja mitä tykkäsit!:)

      Poista

Kiitos kaunis kommentista! <3