lauantai 3. toukokuuta 2014

Tangon pystytys ja ensimmäiset askeleet kohti kesäkuntoa


Hei Simasuut! 

Toivottavasti teillä oli makea vappu! Meillä vietettiin vappua ihanan rauhallisissa merkeissä. Oltiin kotosalla K:n ja Rovaniemeltä muuttoavuksi tulleiden vanhempieni kanssa. Höpötettiin, syötiin raclettea, juotiin skumppaa ja toivuttiin muutosta. Oli ihanaa.


Vapun kunniaksi tehtiin myös jenkeissä sydämemme valloittanutta coconut cakea. Se on niin hyvää, ettei sitä auta tehdä kuin kerran puolessa vuodessa, muuten alkaa vaatteet käydä äkkiä pieniksi. Tänään aamukahvin kanssa söin viimeisen palan ja nyt loppuu tämä mässäileminen. 

Eilen pystytettiin ensimmäistä kertaa minun oma tankotanssitanko olohuoneeseen ja pääsin kokeilemaan sitä! Se on vähän paksumpi ja todella paljon liukkaampi, kuin se, jolla totuin Jyväskylän Ready Set Polella tekemään, mutta tämäkin on varmaan totuttelukysymys. Tuhannen innoissani eilen tutustuin tankoon ja tänään onkin paikat taas kipeät. Mutta anyways, eilen kun puin urheiluliivit ja shortsit päälleni ja katsoin peiliin, totesin, että nyt ehkä olisi aika pienelle kiinteytysoperaatiolle. Ja coconu caken tämän aamuinen siivu oli lähtölaukaus bikiniystävälliselle vartalolle. 

Tänään sitten tämän projektin merkeissä käytiin Nefen kanssa kävelemässä 8 kilometriä metsässä. Metsässä on niin ihanaa, varsinkin kun siellä ei ole muita! Hyvää musiikkia, kauniit maisemat ja hyvä seura – muuta ei tarvita. Kannattaa käydä lukemassa ja inspiroitumassa aiheeseen liittyen Miian ihanalla tekstillä metsästä! 

  

Tepastelin tänään samoilla lenkkareilla, joilla reenasin ja juoksin viime kesänä puolimaratonin ilman vammoja, niin nyt sitten tuli rakko! Toki ei niitä ole vuoteen juuri käytetty, enkä varmaan ole kävellyt niillä useita kilometrejä kerrallaan. Mutta rakkoa lukuunottamatta, jo pelkästä kävelystä tuli ihana olo! Heti lenkin ja venyttelyn jälkeen oli sellainen itsevarma, ryhdikäs ja KIINTEÄMPI olo. :D Ihmismieli on ihmeellinen, mutta hyvähän se on itseään vähän huijata. Tuleepahan paljon motivoituneempi asenne seuraavaa lenkkiä kohtaan. Mutta, jotta tästä ei tulisi liian kova lasku terveellisiin elämäntapoihin niin nyt avataan kuohari ensimmäisen yhteisen, kaksin vietetyn illan kunniaksi K:n kanssa. Taas pitäisi kaksi päätä mahtua saman katon alle. Kuoharilla on ihan hyvä aloittaa tuo sovittelu. 

Lasit on eilisiä kirpparilöytöjä ja niihin liittyy tarina, joka on liina pitkä täällä jaettavaksi. :)
Tässä vielä muutama omalta personal traineriltani oppimani vinkki kaikille talvikilojaan pudottaville:

1.Syö säännöllisesti. Lämpimien ruokien lisäksi tulisi nauttia välipaloja muutaman tunnin välein, jotta verensokeri pysyisi tasaisena ja naposteluhalut vähenisivät. 
2. Syö riittävästi. Monet laihduttajat syövät liian vähän ja vääriä asioita, eivätkä siitä syystä laihdu. 
3. Rasva palaa hyvin pitkillä, yli puoli tuntia kestävillä lenkeillä matalalla sykkeellä. Jos salilla hikoilu ei kiinnosta, niin nappaa koira tai naapuri kaveriksi ja lähde metsäpolulle ihastelemaan jo kukkaan puhjenneita kevätkukkasia!
4. Koska vappu on ohi, kannattaa sidukat ja muut holilliset juomat jättää väliin, sillä niissä on runsaasti tyhjiä kaloreita. (Mutta erikoistapauksissa, kuten jälleen yhteen muuttaessa, voi tehdä pieniä poikkeuksia.. Ja kaksistaan jaettu skumppapullo on myös kahteen pekkaan jaetut kalorit, eikö?)

2 kommenttia:

 1. Siis vau, oma tanko kotona! Olen kerran koittanut (omissa polttareissani :D) tankotanssia ja ihastuin ikihyviksi, vaikka tuosta kerrasta jäikin törkeät mustelmat kaikkialle vartaloon ja lihakset olivat noin viikon verran niin jumissa, että pystyin hädin tuskin kävelemään normaalisti. :D Ajattelin nyt syksyllä lähteä kurssille, kun siitä olen jo kauemman aikaa haaveillut. Toivon, että nykyisestä saliharrastuksesa olisi vähän hyötyä tankoilussa, sillä viimeksi en olemattomilla lihaksillani kovin hyvin pysynyt siellä tangossa edes. xD

  Lady N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!! Mulla on ollu tuo jo helmikuusta asti, mutten viitsinyt laittaa sitä vuokra-asuntooni. Nyt kun tulin pysyvästi Hämeenlinnaan niin sain sen vihdoin pystyyn ja pääsin kokeilemaan! Mun eka kerta tangolla oli suhteellisen samanlainen: joka paikkaan sattui, mustelmiaki ehkä oli ja tunnin jälkeen olin ihan koukussa!:D Lähde ihmeessä kurssille! Mäkin kävin alkeiskurssin kolme kertaa, sit mulla oli 10 kerran kortti ja sit otinki jäsenyyden ja kävin 4-6 kertaa tankoileen viikossa. Meinaan kesäksikin ottaa paikalliseen tankopaikkaan 10-kerran kortin ja sit kertailla ja fiilistellä kotona:)

   Tankoilussa parasta on se, että siinä kehittyy niin älyttömän äkkiä ja vaikka monet liikkeet aluks sattuuki aivan pirusti niin niihin tottuu ja sit se ei enää satu (paitsi jos pitää taukoa..:D) Ja saliharrastuksesta on varmasti hyötyä ja haba ja keskivartalon lihakset kasvaa tangolla roikkuessakin. Eli todellakin menet! Ois kiva sit kuulla sun ajatuksia kun oot kurssilla!:)

   Nii ja kiitos ihanasta kommentista!

   Poista

Kiitos kaunis kommentista! <3