torstai 27. marraskuuta 2014

Meditaatiokurssi paratiisisaarella


Taas on hetki vierähtänyt edellisestä tekstistä. Jostain syystä minulla on ollut nyt se hetki, joka ilmeisesti kaikille bloggaajille tulee jossain vaiheessa. Se tunne kun tuntee itsensä täysin riittämättömäksi ja osaamattomaksi, jokainen kirjoitettu lause tuntuu naurettavalta. Sitä haluaisi tehdä todella hyvää jälkeä, ja siksi ikinä ei oikeastaan ole hyvä hetki aloittaa. Sitten kun muistaa muistuttaa itseään, että omaksi iloksenihan minä tätä teen niin kappas kun on heti helpompaa! :)

Olin viime viikolla Gili-saarilla omatoimisella Wellness-lomalla! Siihen kuului joogaa, meditointia ja kookos kerran päivässä. Myös hieronta, päiväunien nukkuminen rannalla, merivedessä lilluminen, selvin päin bailaaminen, pitkät yöunet sekä erinomainen kasvisruokavaliokokeilu kuuluivat myös asiaan.

Meditaatio on aina kiinnostanut jollain tapaa, mutta en oikein ole ikinä ymmärtänyt mitä se on ja mikä sen tarkoitus on. Lisäksi olen luullut, että se on jonkinlainen hokkuspokkusasia, vaikka sitähän se ei kyllä ole (paitsi jos aletaan puhumaan levitaatiosta, jota ei ikävä kyllä tällä kurssilla opetettu..) Paikan nimi on The Yoga Place ja kurssi maksoi 200 000 rp joka on vajaa 14e. Sen lisäksi otimme saksalaisen kaverini kanssa kolmen kerran joogapassin (toiset 14e) ja joogasimme siis myös joka päivä.

Paikka on ihan mielettömän kiva. Sen omistaa suht nuori pariskunta - rouva on jenkeistä ja sulho on hollannista. Kumpikin selvästikin olivat asialleen vannoutuneita ja kuulimme tarinoita kymmenen päivän hiljaisuus-treatista Intiassa, jonka aikana ei saa puhua, ei lukea, ei käyttää internetiä. Nukkuminen, kahdesti päivässä ruokaileminen sekä kirjoittaminen on kolmentoista tunnin päivittäisen meditaation lisäksi sallittuja. Lisäksi söimme navat täyteen terveysruokia ja tutustuimme maailman suloisimpaan joogakissaan! Se oli huonossa kunnossa kun omistajat sen löysivät, mutta nyt se nautti elämästään täysin rinnoin meditoiden turistien kanssa tai antaen näille lisä haastetta jooga tunneilla sijoittumalla vitaaleihin paikkoihin joogamatolla. Vaikka pelkäänkin kissoja ja en yleensä halua niihin koskea, tätä halusin koko ajan silittää ja olisin voinut jopa ottaa kotiin mukaan!
The Yoga Place sijaitsee Gili Trawangalla, joka tunnetaan bilesaarena, mutta bileet oikeastaan on ainoastaan osa saaren rantaa ja kun sieltä pääsee pois, on ympärillä todella hiljaista. Gili Trawangan ei ole mun lemppari kolmesta Gilien saarista, mutta se on niistä suurin ja kuuluisin. Kauemmasta Gili Airista tiedän enemmän uudenvuoden jälkeen, mutta viereinen pieni Gili Meno on kaikkein rauhallisin ja hiljaisin ja siksi juuri sopivin honeymoonmatkailijoille ja pariskunnille. Siellä olimme myös poikaystäväni kanssa ja se on rauhallisuudellaan ehdoton lempparini! Meditaatiokurssin jälkeen menimme sinne nautiskelemaan elämästä ja minun oli tarkoitus viipyä siellä useampi yö, mutta koko ensimmäisen yön valvoin niistäen ja aivastellen. Koska kaverini joutui palaamaan Balille sunnuntaina ollakseen maanantaina koulussa, päätin lähteä hänen mukaansa etuajassa. Yövyimme ecohostellissa, jossa periaatteessa nukuimme ulkona, ainoastaan sääskiverkko ympärillä. Koska täällä on sadekausi alkamaisillaan, on lämpötilat öisinkin aika korkeat ja ilman ilmastointia yölläkin saa vain makoilemalla hien pintaan. Lisäksi vessat ovat samanlaiset kuin Suomessa hyyssikät erätuvissa ja sähköttömillä mökeillä. Ainoa ero on, että täällä on vuoden ympäri se 30 astetta lämmintä ja haju on myös sen mukainen. Joten hostelli ei todellakaan ollut sopiva sairasteluun. Sunnuntai-iltana oli mukava päästä Bali-kotiin, varsinkin kun alkuviikko vielä meni sairastellessa. Tänään vaan vähän yskittää, mutta muutoin on reipas mieli.

Kolmen kuvaussession kuvat tulossa, kunhan nyt saan aikaseksi käydä ne läpi! Ja lisää sessioita pukkaa kun aika käy vähiin. Ensi viikonloppuna menemme islantilaisen Saran kanssa Lemboganille, joka on kuulemma ihana pieni saari Balin lähellä. Sitä seuraavana viikonloppuna menemme kulttuuririkkaaseen Ubudiin, jossa tarkoituksena on tavata myös healer, eli parantaja. Jänniä hommia tulossa, ei todellakaan ois aikaa flunssalle!

Kiinnostaisiko teitä kuulla lisää meditaatiokurssista? Mitä siellä opetettiin meditaatiosta, mitä tekniikoita kokeilimme ja miltä kaikki tämä tuntui? Meditaatio on periaatteessa aika yksinkertaista, mutta käytännössä ei yhtään niin helppoa ja mielelläni kerron kokemuksesta lisää.

Ihanaa tortai-iltaa sinne ilmeisen pimeään, mutta niin rakkaaseen koti-Suomeen!

8 kommenttia:

 1. Kia olisi kuulla meditaatiosta ja joogakokemuksista lisää!

  VastaaPoista
 2. Oii kuulostaa ihanalta! Kerro ihmeessä lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on meditaatiosta eka osa blogissa!:) Toinen tulossa vielä ja joogasta kerron erikseen vielä myöhemmin! Ja olihan se aika hienoa:>

   Poista
 3. Oi, ihania kuvia! ja meditaatiosta ois kyllä kiva kuulla enemmänkin :)

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia Gililtä! Jouduttiin omalla reissulla karsimaan se pois listalta kun oli vain vajaa 2 viikkoa balille varattu aikaa, mutta nyt rupes harmittamaan, pitää varmaan lähteä vielä sille suunnalle uudestaan :D Jos ette ole ubudiin majotusta vielä hommannu niin voin suositella Suly resort &spa:ta, hotellihuoneet ei ollu kummoset mutta paikka on yks iso puutarha riisipeltojen keskellä ja hintaan kuuluu aamujooga :) ps. lembonganin pusikoissa piilee varaaneja, olkaahan varovaisia ;)
  -Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti! Gileillä on käytävä ainakin kerran! :) Toki muutkin paratiisisaaret ajavat asian, mutta Gilit on kyllä yks omista lempikohteista <3 Jotenkin tämä kommentti minulta ohi, mutta Udubissa tulen varmasti käymäään seuraavallakin Balin reissulla, joten pitää pitää tuo resortti mielessä! Ekan kerran kun käytiin, oltiin paikassa joka kuhisi bed bugeja :( eli paikoilla on kyllä eroja! Haha Lembonganissa ei kyllä hirvittänyt mikään muu kuin venematka sinne ja takaisin :D Mutta ehkä olisi saattanut hirvittää, jos varaani olisi kävellyt vastaan ;>

   Poista

Kiitos kaunis kommentista! <3