torstai 17. huhtikuuta 2014

Vähän erilainen pääsiäismuna

Minulla on ollut niin kiire lomailla, etten ole kerinnyt paljon kirjoittelemaan! :) Toki osa syy hiljaiseloon on aika ankeat nettiyhteydet ja kunnollisen koneen puute..  Lappilomailusta lisää myöhemmin, nyt laitan pienen ohjeen pääsiäistänne ilahduttamaan! Tehtiin äitin kanssa tällaisia yllätysmunia, joissa on suklaamunakuori, sisälmys on muunnelma juustokakkutäytteesta ja päällä on mangopiltistä tehty keltuainen. Kun näin tämän Pinterestissä tulin niin hyvälle tuulelle, että oli pakko kokeilla. Näistä tuli niin hauskan näköisiä, että ei vonut lopettaa ihmettelyä ja väkisinkin hymyilytti. :) Jos teillä on jokin lemppari juustokakkuohje niin sitä voi käyttää yhtä hyvin, laitan tähän kuitenkin vielä ohjeen jota me käytimme. Yli jääneen täytteen laitoimme jälkiruoka purkkeihin ja söimme marjojen  ja lopun mangotäytteen kanssa pois - hyvää oli!
 
Tarvitset: 
2 dl kuohukermaa
2dl maitorahkaa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä
mangopilttipurkki
haluamasi määrä suklaamunia

Vatkaa kermavaahto ja lisää maitorahka, sokerit ja sitruunamehu. Liuota 5 liivatelehteä kylmässä vedessä. Keitä tilkka vettä ja sekoita liivatelehdet veteen. Lisää liivateseos muuhun kermarahkasoseeseen pienenä norona koko ajan sekoittaen.

1. Kaiverra munista suippo kärki pois ja poista yllätys. Jos veistä lämmittää kuumassa vedessä, se voi auttaa suklaan leikkaamista.

2. Täytä munat täytteellä ja laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.

3. Suosittelen käyttämään jonkinlaista muottia keltuaisen tekoon. Itse askartelin yhdestä yllätyskotelosta sopivan kokoisen muotin. 

  
4.  Tee yhdelle liivatelehdelle sama kuin alussa ja sekoita se mangopiltin sekaan. Anna soseen jähmettyä jonkin aikaa, jotta se ei valu liikaa. Kaiverra valkuaisosaan vaikka teelusikan toisella päällä pieni kolo, jotta mangososetta mahtuu enemmän. Lisää muotin avulla keltuaiset munien päälle. Itse jätin muotin hetkeksi paikoilleen, jotta mangosose kerkiää jähmettyä.

 5. Nosta valmiit munat jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yöksi.

Ilahduta naapureita, anoppia tai vaikkapa lähikauppiasta näillä veikeillä pääsiäismunilla. Muista säästää itsellekin yksi! :)
Herkullista pääsiäistä!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentista! <3