keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Uusi vohveliperinne sunnuntaiaamujen iloksi

Näin keskellä viikkoa on hyvä muistella viime viikonloppua ja haaveilla tulevasta! Mun ihanan hitaista ja lötköistä sunnuntaiaamuista on tullut entistä rattosampia sen jälkeen kun vahingossa löysin uuden tuttavuuden kaupanhyllyltä. 

Kun olin viimeksi töissä, käsiini osui tällainen tuote. Kieli pitkällä katsoin paketin kylkeä ja lopulta päätin muistuttaa itseäni ravintosisältökuvauksen avulla, kuinka epäterveellisiä moiset lettuset ovat!

Niinpä käänsin paketin ympäri ja ihmetykseni olikin aikamoinen. En ole mikään ravintoekspertti, muttei minun tarvitsekaan olla huomatakseni, ettei kyseessä olekaan sydän-ja verisuonitautien superboostaaja, vaan itseasiassa aika kelpoherkku.


Seuraavalla kauppareissulla esittelin innoissani tämän jauheen omalle personal trainerilleni ja hän oli aivan yhtä ihmeissään. Lopulta hän jopa antoi siunauksensa tälle tuotteelle, ja niinpä päätimme kokeilla miltä moinen valmiste maistuu. 

Kyseisestä jauheesta saa sekä lettuja että vohveleita. Me teimme jälkimmäisiä. Lettuihin ei tarvi lisätä kuin vesi ja vohveleihin tulee vielä veden lisäksi leivinjauhe sekä rypsiöljyvalmistetta (1/2 dl:kin riittää!). 

Sunnuntaiaamuna sitten heräsin tohkeissani tekemään vohveleita ja lopputulos oli kyllä todella hyvä! En ole mikään vohveliasiantuntija, mutta kaikki vohveliraudasta ulos tullut katosi ja vauhdilla! Tekeminenkin on niin älyttömän helppoa ja nopeaa. Päädyttiin sitten viimesunnuntainakin herkuttelemaan ja jos se minusta on kiinni, niin tämä tapa on tullut jäädäkseen! 8) 

Tähän väliin on pakko myös esitellä ihana Roosa-nauhatuotteena myyty vohvelirautani! (Vohveleiden syönti on pelkkää hyväntekeväisyyttä! :] ) Sain raudan joululahjaksi ja väristä voitte päätellä, että se oli todella mieleinen. Ihanan värin lisäksi siinä on 5-portainen lämmönsäätökytkin sekä liikennevalot! Punainen valo palaa, kun paistajan pitää malttaa mielensä ja antaa vohvelin rauhassa paistua ja vihreä syttyy kun vohveliin saa käydä käsiksi. Eipä tarvi kytätä kelloa! Mä en tiedä kuinka auvttomana te mua pitäisitte, jos tietäisitte, että mulla on aktiivisesti käytössä myös munankeitin.. Munien keittäminen ON vaikeaa! :<

Hei ja yksi vinkki vielä kaikille vohveliraudan tai voileipägrillin ystäville laitteen putsaamisesta! Kuulin jostain uuden neuvon ja kokeilin sitä sunnuntaina ja se toimi todella hyvin. Jos olet samaa mieltä, että grillilevät ja vohvelit ovat tosi hyviä, mutta puhdistus on vähän turhan työlästä niin kokeileppa tätä! Laita kaksi märkää talouspyyhettä grillauksen/paistamisen jälkeen levyjen väliin. Kuumat levyt höyrystävät veden ja höyry putsaa laitteen. Kun laite on jäähtynyt, ei tarvi kuin vähän pyyhkäistä päältä. 
Nyt voin ehkä taas alkaa käyttämään voileipägrilliäkin useammin.

Huomasin tänään kun selailin aiempia postauksia, että jos ja kun tämä blogini on lifestyleblogi niin mun elämä on aika ruuan täytteistä ja saa pontta tyydytyksen tunteesta kun löydän jotain hyvää ja samalla terveellistä. :D Mutta voishan elämässä priorisoida huonomminkin!

Eilen tein iltapalaksi banaanikananmunalättyjä ja ne meni suoraan pannulta suuhun sellaisinaan. Kylmä maito toimi kyytipoikana ja hyvää oli! Ne on myös yllättävän täyttäviä. Jos et ole vielä kokeillut niin suosittelen kyllä lämpimästi kokeilemaan niitäkin (jälleen terveellistä, mutta hyvää;D).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentista! <3