perjantai 4. huhtikuuta 2014

Eriparisilmät

Olipa kerran pieni tyttö, joka syntymänsä jälkeen katseli maailmaa ainoastaan vasemmalla silmällä. Koska  oikea silmä pysyi kiinni, kiikutettiin hänet neuvolaan tarkistukseen. Siellä heitettiin varovaisia arvauksia jopa mahdollisesta sokeasta silmästä. Noin kuukauden päästä tyttö lopulta aukaisi toisenkin silmänsä ja ilahdutti vanhempiaan sen terveellä toiminnalla. Siinä vaiheessa kukaan ei vielä huomannut mitään. Vasta eräänä iltana kun perheellä oli vieras kylässä, asia paljastui. Tyttö oli vieraan sylissä, kun tämä yhtäkkiä lähes tulkoon heitti tytön (näin se on minulle kerrottu) ja parkaisi, että sillä on Olga-tätin silmät! Jälleen tyttö oli matkalla neuvolaan..
Sain pyynnön aikoja sitten postauksesta, joka käsittelisi silmiäni. Nehän ovat siis erinväriset by birth. Oikea on ruskea ja vasen on....? Riippuu keltä kysyy. Toisten mielestä sininen ja toisten mielestä vihreä. Ehkä se riippuu myös valosta ja päälle olevista vaatteista. K:n mielestä ne vaihtavat väriä mielialani mukaan, mutta en pidä sitä kovinkaan luotettavana selityksenä..


Tämä on sinänsä hassua, koska kaikilla muilla perheenjäsenilläni on sinivihreät silmät. Kuulemma isäni isotädillä oli samanlainen väritys, joten lieneekö sieltä tullut joku eriparigeeni. Toinen selitys jonka olen kuullut on tietenkin tuttu ja aina yhtä kivalta kuulostava mutaatio. Okei, ei se enää näin aikuisiällä kuulosta kovin pahalta, mutta pienenä siitä tuli lähinnä mieleen mutanttininjakilpikonnat >:( Vaikka niitä katselinkin, eivät vihreät aseistautuneet jättikilpikonnat ole sellainen asia, mihin pieni tyttö tahtoisi samaistua. Kolmas selitys on ollut se, että tumma pigmentti on riittänyt ainoastaan toiseen silmään, muttei toiseen. Täältä voi lukea Tieteen kuvalehden lyhyen selityksen asialle.

Olin vähän aikaa sitten kirjastossa ja kysyin neuvoa nuorelta työntekijäpojalta. Hän ei osannut auttaa, mutta totesi keskustelun lopuksi, että heterokromia, eikö niin? Samalla hän valahti punaiseksi. Kysyin, että anteeksi? Poika muuttui entistä punaisemmaksi. Hän toisti sanomansa ja sitten kellot päässäni soivat ja totesin, että aa nii, joo.. "Tosi kaunista" poika vielä sanoi ja käänsi katseen tiukasti takaisin tietokoneruutuun. Voin kertoa, että paloautokin olisi kateellinen siitä punaisen sävystä. :) Kiitin kauniisti hymyillen ja jatkoin matkaa.

Tällaista "ilmiötä" kutsutaan myös siis sanalla heterokromia. Se kuulostaa minusta vakavalta diagnoosilta, enkä juurikaan pidä termistä. Se, jos jokin saa minut kokemaan, että minussa on jotain vikaa. Joten jos menet joskus iskemään eriparisilmä-ihmistä, en suosittele käyttämään heterokromia-pätemiskorttia. Sama "iskuyritys" on tullut vastaan ennenkin ja en voi sanoa, että olisin kauheasti lämmennyt.. Osoittaahan se yleissivistystä ja perehtyneisyyttä, mutta maanläheisempi lähestymistapa toimii todennäköisesti paremmin. (Kuten eräs asiakas jätti minulle kaupassa lapun, jossa luki, että silmäsi ovat maailman kauneimmat. Eipä kuulostanut diagnoosilta ei!)


Ihmisten reagointi on muutenkin todella vaihtelevaa. Osa tulee rohkeasti kassajonossa kysymään ja kertomaan, ettei ole ikinä moista nähnyt, osa ei sano mitään, tuijottaa vain. Töissä olen monta kertaa miettinyt, että mitähän naamassani on kun asiakas tuijottaa tiukasti koko sen ajan kun en katso häntä päin. Tai äiti ja tytär supittavat keskenään ja katsovat molemmat minua ja kääntävät päänsä pois kun katson takaisin. Menee aina hetki muistaa, että ai niin. Toki voihan joskus olla, että tauolta on jäänyt munkkisokerit naamaan.. Siitä toivoisin, että joku huomauttaisi!

Pienenä katsottiin linnan juhlia enoni luona ja joku huomautti, että presidentti Koiviston tyttärellä oli myös eriväriset silmät. Fiksuna likkana pohdin hetken hiljaa itsekseni, kunnes keksin! "Minusta tulee isona presidentin tyttö!" Hyvä ammatin valinta. Ei mitään paineita vanhemmille..;) Tuplasin mahdollisuuteni kun en määritellyt kummasta tulisi pressa. Seuraavia vaaleja odotellessa..


Karoliina 16-v. Tää kuva vaatii selityksen. Tallensin tämän koneelle, kun tarvitsin kuvan kuvatekstille "Thank God we are 16 only once". Indeed! :D
Jossain vaiheessa lapsuudessa jo kyllästyin kyselyihin "ONKO SULLA ERIVÄRISET SILMÄT!?", mutta nuorena aloin huomaamaan, kuinka paljon silmistäni on minulle iloa. Ihmiset tulevat todella helposti juttelemaan ja kysymään silmistäni. Niiden erikoisuuden takia jään yleensä helposti mieleen. Jos kuka tahansa yrittää kuvailla minua niin väitänpä, että ennen kuin käytetään sanoja "no se lyhyt blondi" niin "no se, jolla on eriväriset silmät" on käytetty ensin.

Suurin osa ihmisistä ihastelee ja kehuu silmiäni kauniiksi ja sanovat kuinka hienoa ois jos itselläkin olisi. Osa on selvästi aitoa, osa ihmisistä on vain niin puulla päähän lyötyjä, ettei oikein tiedä miten reagoisi ja hyvien tapojen mukaan he lopulta päätyvät sanomaan jotain kivaa. Jotkut haluavat ottaa jopa kuvan!:D Osa kysyy, että näenkö kummallakin silmällä samalla lailla. Ei, kun ruskea silmä näkee kaiken tummana ja vihreä vaaleana..Noot.  Kyllä maailma näyttää ihan samalta riippumatta kummalla silmällä katsoo. Jotkut automaattisesti olettavat, että minulla on piilarit ja vähän halveksuen huomauttavat silmieni väristä, eivätkä meinaa uskoa kun koitan sanoa, että ihan omat ne on. Tätä ei juurikaan tapahtunut kun minulla oli vielä lasit. Kaikkein erikoisimpia tilanteita ovat ne, kun joku erivärin huomannut toteaa että "eihän ne oo ollenkaan pahan näköset" tai "eihän ne mitään haittaa"! Niin, en tainnut sanoakaan, että haittaa? Mut tänks!:DOlen nähnyt varmaan noin viisi naispuolista henkilöä, jolla on eriväriset silmät, mutta yhden ainoan pojan. Ja vaikka itsellä on samanlaiset, on oma reaktionikin niissä tilanteissa sama: "HEI! Sulla on eriväriset silmät!" Ja sit kun saan sen saman tyynen joo-vastauksen minkä itse yleensä myös hymyillen annan, niin parantaakseni tilannetta parkaisen perään, että niin mullakin!! Ensivaikutelman voi tosiaan tehdä vain kerran..

Ensimmäisen luokan opettajallani, joka oli myös seinänaapurini, oli myös eriväriset silmät ja vieläpä samoilla väreillä ja samoin päin kuin minulla. Hän opetti minulle, että se on merkki siitä, että on lapinnoita. Sanassa "noita" on ikävä kaiku, mutta opin, että lapinnoidat ovat hyväsydämisiä ja kilttejä noitia. Suuri kiitos kuuluu hänelle siitä, etten missään vaiheessa olet keskittynyt inhoamaan erilaisia silmiäni. Hän sai minut näkemään silmäni ainutlaatuisina ja opetti olemaan niistä ylpeä. Niinhän kotonakin tietenkin opetettiin, mutta vain samanlainen ymmärtää samanlaista. Hän oli minun ensimmäinen opettajani ja minä olin hänen viimeisellä luokallaan ennen eläkettä, mutta silti ensimmäinen lapinnoitaoppilas. Joku joskus väitti, että minua muka lellittiin, ei pidä paikkaansa.. :]

Mitäs me eriparisilmät! 8)

Olen saanut kuulla kuinka huskeilla, turkkilaisella taikakissalla ja milloin kenenkin kanilla tai hamsterilla on samanlaiset silmät. Älkää käsittäkö väärin, se on kauhean kiinnostavaa, mutta mitä siihen tulisi vastata? Aijaa? No oho? Siistiä? Onhan se siistiä! Itseasiassa innostuin niin, etten meinannut housuissa pysyä kun kuulin, että veljeni ja hänen tyttöystävänsä olivat ottaneet Lili-koiran (Blue Merle), jolla on myös eriväriset silmät! Tiesin heti, että meillä synkkaisi! Lili ei kylläkään ole osoittanut ihan yhtä suurta innostusta samistaan kohtaan. :D


Kohtalotovereitani ovat myös esimerkiksi Vesa-Matti Loiri, Pamela Tola, David Bowie ja Kate Bosworth. Tässäkin asiassa kauneus on varmasti katsojan silmässä, mutta myös siinä, miten asian esittää.
Pari kertaa jotkut tutuistani ovat paljastaneet, että aluksi on vähän vaikea päättää kumpaan silmään katsoo ja siten on vähän vaikea ehkä katsoa minua silmiin. Mutta lähipiirini ei kuulemma edes huomaa sitä enää. En itsekään yleensä, mutta joskus vaatteista ja valaistuksesta riippuen tulee itsekin hätkähdettyä peiliin katsoessa. Päivät pitkät kävelee katsellen silmiin ihmisiä, joilla on samanväriset silmät, joten kyllähän oma silmien väri saattaa vielä 23:n vuoden jälkeenkin yllättää!


Kun tapasin K:n, olin viikkoa aiemmin käynyt laserleikkauksessa sanoakseni silmälaseille ja piilareille hyvästit. Silmissäni oli vielä leikkauksen jäljiltä pienet punaiset pisteet iiriksien vieressä. Ensimmäisillä treffeillä sitten totesin hänelle, että kävin leikkauksessa ja siksi silmät näyttävät siltä miltä näyttävät. Myöhemmin selvisi, että hän oli pitkään ihmetellyt, että koska silmät vaihtavat värin takaisin normaaliin, yksiväriseen tilaan! :D Ihan hyvä, ettei kysynyt asiaa heti alussa.. ;D


Minulta on usein kysytty, että jos saisin päättää, kumman väriset silmät ottaisin. Ja totta puhuttuna, en osaa sanoa. Jotenkin ruskeat silmät vaaleilla hiuksilla olisi todella erikoisen näköinen, mutta koska vaaleampi silmäni ei ole sellainen hieno jään sininen, en ehkä oikein haluaisi senkään värisiä (mutta jos pakko olisi niin sitten se olisi tuo vaaleampi..) Ehkä luontoäitikään ei osannut päättää?

Nyt kysyn teiltä, jos olisi oltava jompi kumpi niin sopisiko paremmin ruskeat silmät vai vihreät? Vai ei osaa sanoa?:D Muutenkin olisi hauska kuulla mitä ajatuksia eriparisilmistä herää, joten oottehan ihania ja jätätte mietteitä asiasta!:)

Niin ja ihanaa ansaittua viikonloppua! Mä otin varaslähdön jo eilen. :)

57 kommenttia:

 1. Ensinnäkin, olet juuri täydellinen tuollaisena pikku "mutanttina". Mie oisin ihan mielellään ollu turtles lapsena! :D Mut mitä mietin, kun katson sinun kasvonpuoliskoja toinen kerrallaan:

  - Ruskea silmä: yliopisto-opiskelija, uranainen, aikuismaisuus, jämptiys, viisaus
  - Sininen silmä: energisyys, valo, haaveilu, pirteys

  Ja nyt kun nuo mietteet kirjotin niin kappas, niistähän muodostuu minun tuntema Karggu <3 Mut sillon ku katson sinua, en edes mieti, että sinulla on eriväriset silmät. Ei niitä silmiä pelkästään katsota vaan ihmistä :)

  Ja tätä kyselyähän voisi jatkaa vielä, että jos olisi pakko valita, minkä ottaisit:

  A. siniset silmät vaaleilla hiuksilla
  B. siniset silmät ruskeilla hiuksilla
  C. ruskeat silmät vaaleilla hiuksilla
  D. ruskeat silmät ruskeilla hiuksilla

  Alahan ottaan niistäki kuvat! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihanaa Milla! :D Mua verrattiin aina pienenä isoihin karvaisiin huskeihin vaikka oisin halunnu olla taskuun mahtuva chihuhahua (miten ikinä se kirjotetaankaan) :<
   Jos noi sun kuvaukset mun piirteistä sisältyy silmien väriin niin sit pidän todella mielelläni molemmat värit!!

   Ja toi sun lisähaaste... jauks..:D En oo ihan heti suunnitellu värjääväni hiuksia ruskeeks mut sit kun nähdään niin voin lainata sun latvoja ja voidaan sit ottaa kuvia! Ruskeihin hiuksiin sopii kyllä tosi hyvin ruskeat silmät, mut oishan siniset silmät ruskean tukan alla myös aika erikoinen? Että koskas tuut lainaan latvojas niin saadaan tähänkin asiaan selvyys?;)

   Ps. Aina yhtä nostalgista kun joku kutsuu mua kargguksi<3 (tai mutantiksi, toki siinä ei ole ihan yhtä kiva viba..) :D

   Poista
  2. Hei! Ihanat silmät sinulla =) Minulla on myös eriväriset silmät oikea ruskea ja vasen, no rippuu kait siitä mun mielialasta =) ( sininen tai vihreä tai harmaa). Olisi kiva tavata muita ihmisiä joilla eriväriset silmät. Minultakin on kysytty silmistäni monet kerrat "Onko muotia pitää erivärisiä piilolinssejä noin ?, Oletko koskaan huomannut, että sulla on eriväriset silmät?" yms.
   Itse en jaksa enää vastailla silmistäni ja käytänkin usein ruskeita piilolinssejä peittääkseni jotenkin silmien erisävyisyyden. Piilolinssitkin ovat eriväriset, vaalein ruskea ruskean silmän päälle ja tumminruskea vihreä,sininen,harmaa silmän päälle. Itse en omista silmistäni pidä mutta kun katson sinun silmiäsi ovat upeat! Kaunista kevättä sinulle Karoliina =) t.Tarja

   Poista
 2. Siis VAU! Upeat silmät! Mä olen ainakin ihan kade :D Tosi kauniit!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa että teit tän!! :)
  Mä mietin susta ekana, että apua mihin mä nyt voin katsoa ettet luule että tuijotan.. Mutta olin kyllä aivan hämmentyneen ihastunut sun silmistä!! Ja mä olen yksi niistä, joiden on vaikea päättää kumpaa silmää katsoisi!:D En oo kyllä kellään nähnyt vastaavia.
  Ja joo, kyllä tosiaan oot monesti ollut "se tyttö kellä on eriväriset silmät" :D
  Kaunis kun mikä, special ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä oli pyydetty ja inspis iski;> Muistan, että sä sanoit siitä mullekin, ettet oikein tiedä mihin kattosit! Ootko jo keksiny ratkasun?:D
   Kaipa nämä suht harvinaiset ovat:) Joillain on kuulemma punaset silmät, sellaiset minä haluisin nähdä!
   Anna kun arvaan, et jotkut asiakkaat ovat kuvanneet mua näin?:D Hassua kun mulla on nimikylttikin, mut ehkä se ei jää nii helposti mieleen:) Kiitos! <3 On ollu helppoa olla erilainen nuori ;)

   Poista
 4. Siis vau!! Ihan mahtavat silmät :) Ja ihanalla tyylillä kirjoitettu postaus! Mä oon aina ollut porukan lyhyin, ja pienenä ärsytti niin kamalana "yltää yltää"-kommentit ja leimautuminen siksi "pieneksi tytöksi" :D Onneksi sitä jossain välissä oppi arvostamaan ihan eritavalla. Ja ihana erottua joukosta tai saada kehuja. :) Pienenä sitä on vaan vaikea tajuta et hitto miks pitää olla tällänen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!!:)) Kiva, että tykkäsit! Lapsena tietyssä vaiheessa on ilmeisesti vähän vaikea olla erilainen millään tavalla, lapset osaa olla toisillee niin älyttömän julmia. Sit jossain vaiheessa nuoruudessa tulee se tietty vaihe kun taas välttämättä halutaan olla erilaisia!:D Ehkä aikuistuminen on sitten sitä, että voi olla oma itsensä erityispiirteineen, iloitsee hyvistä asioista ja hyväksyy ne vähemmän mieluisatkin. Mene ja tiedä! :)

   Poista
 5. Hieno juttu. Kiva kuulla mitä olet itse pohtinut silmistäsi. Ne ovat kauniit ja sinua katsellessasi "livenä" ei silmienväritystä tule ajatelleeksi. Kysyin tässä samalla lapsilta ovatko huomanneet koskaan, että sinulla on erivärisilmät. Arttu sanoi, että on huomannut mutta ajatellut, että ne on vain muuttamassa aikuistuessasi väriä. (on joskus kerrottu, että Veeralla oli siniset silmät kun syntyi, mutta ovat muuttuneet vihertäviksi myöhemmin..) Veeran mielestä sinulle sopisi paremmin ruskeat silmät jos pitää valita kahdesta hyvästä. T. Kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun jätit kommentin:) ja kiitos<3 Ihana Arttu!! :D Toisaalta tuohan on täysin looginen selitys, koska kyllähän niinkin käy. En toisaalta tiedä voiko silmät vaitaa väriä vielä aikuisiällä? Yksi ääni siis ruskeille, kiitos Veera!:)

   Joo joskus tutut sanoo, ettei ne edes muistanut, että mulla on eriväriset silmät ennen kuin joku kysyy asiaa minulta heidän läsnäollessaan. Se on kyllä ihan kiva, ettei se pidemmän päälle ainakaan häiritse tai vaikeuta katsekontakteja!:)

   Poista
 6. Nuita kuvia kattellessa tajusin, että oon varmaan aina kattonu sun siniseen silmään, koska noi vasemman puoleiset kuvat tuntuu jotenki "tutummilta" :D
  -Tarja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! "Kuka tuo toinen on?!" :D Sua mun pitää joskus hämätä laittamalla ruskeat piilarit! Katotaan kauanko menee ennenku huomaat;) Tai että tunnistatko ollenkaan:D

   Poista
  2. Niimpä!:D

   -Tarja-

   Poista
 7. Tosi nättiä että on kaksi väriä! Varmasti tuo hätkähdyttää ja aiheuttaa keskustelua, kun on kaksi kovin eri sävyistä silmää, jo olisi esim. tummansininen ja ruskea niin eroa ei huomaisi niin helposti. Jotenkin tuo jäänsinisyys sopii ehkä paremmin rusketuksen kanssa, mutta toisaalta just blondi jolla on ruskeat silmät on (ainakin täällä suomessa) hauskan erikoinen yhdistelmä. Ei voi päättää :) :) Mutta nätit silmät on molemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Se on totta, että rusketuksen kanssa toi sininen ois aika kiva..:P Ja ruskea ois aika erikoinen yhdistelmä vaalean tukan kanssa! Ihan kiva, ettei tähän löydy yksimielistä ratkaisua niin mun ei tarvi harmitella vaan voin aatella, että näin on paras:D

   Poista
 8. Miten en oo aikaisemmin hoksannut tätä postusta :O Vautsi mitkä harvinaiset silmät :) Upea olet! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! No kiva, että nyt sentään löysit tänne!!:) Ja kiitos! <3 Aina on kiva lukea tämmösiä kommentteja!;>

   Poista
 9. oih, niin mielenkiintoista <3 ja erilaisuutta, kauneutta =) Hassua, miten noissa allaolevissa kuvissa näytät oikeastaan ihan eri ihmiseltä! Ihminen kun ei oo symmetrinen :p ja eriväriset silmät tietty vielä hämäävät lisää :p vois itsekin ihan huvikseen katsoa ja tehdä kuvat tuolleen rajata, että näyttäiskö eri tyypiltä sit ! jänskää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!:)) <3 Joo itsekin kyllä hämmennyin kun nuita kuvia katsoin. Ennen en oo osannu sanoa kumpi väri ois kivempi, mutta nuiden kuvien perusteella oisin kyllä mieluummin sit sini/vihreä silmänen:D Kokeileppa! Ihmiset ei tosiaan oo symmetrisiä niin voi olla mielenkiintoista ihan yksvärisilläkin silmillä!:)

   Poista
 10. Täytyy sanoa, kun sä tossa lopussa kysyt "Nyt kysyn teiltä, jos olisi oltava jompi kumpi niin sopisiko paremmin ruskeat silmät vai vihreät?" Mun mielestä, jos sulla olisi jompikumpi, niin et näytä itseltäsi.. Kun sulla on molemman värit, niin sä näytät ihan just siltä, ku tässä sun kuvia kattonut.. Mutta noissa puolikkaissa kuvissa, täysin uudet ihmiset.. O.o <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kommentti!!:) Itsekin yllätyin tuosta juuri samasta asiasta! Mulle kumpikaan puolikas ei näytä tutulta, kumpikaan ei näytä siltä mikä peilistä kurkkaa takaisin! Niin kun tossa ylemmässä kommentissa mietittiin, niin ois hauska tietää päteekö tämä myös yksivärisiin silmiin. Ja sun kommentista voin päätellä, että oot ainakin selaillu mun blogia, joten ihanaa kun oot täällä!:) <3

   Poista
 11. Laitoinkin tästä jo Annieveliinan blogiin, mutta laitanpa tänne vielä uudelleen - silmäsi ovat ihanat! Niin kauniit ja persoonalliset, että tulin vähän (hyvällä tavalla) kateelliseksi... :D Ja niin söpö tuo kuva sinusta ja koirasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin lukeen sun ihanan kommentin sieltäki!:) Ja kiitos!! <3 Kai hyvällä tavalla saa olla vähän kateellinen? :) Ja eikö ookkin! Lili on niin ihana ja mä haluisin meistä aina vaan lisää ja lisää kuvia! Ja jos mä en viihdy kameran edessä, niin Lili ei viihdy sitäkään vähää!:D

   Poista
 12. Aivan ihanat simmut just noin. :) En vaihtaisi kumpaakaan, mutta ruskeat silmät ja vaaleat hiukset ovat yleinen kombo muualla päin maailmaa. Siksi valitsisin sinivihreän, jos olisi pakko valita vain toinen väri. Matkustellessa (jopa länsimaissa siis!) joskus hätkähtää, miten erikoisia vaaleat silmät noin ylipäätään ovat. Suomessa taas ei niinkään, koska niin monella on täällä siniset/sinivihreät iirikset. Joskus ulkomailla huomaa olevansa keskellä ruskeasilmäistä porukkaa, vaikka ei olisi todellakaan ainut valkoihoinen/eurooppalaisia sukujuuria omaava. Itse pelästyin jo hetkellistä huomiota silmistäni, joten voin vain kuvitella sinun saaman huomion määrää. :) Eri väristen silmien kombo menee sinistenkin silmien ohi harvinaisuudessaan.

  Hmm, tuleekohan toisaalta eriparisuus yleistämään samalla, kun siniset silmät pikkuhiljaa katoavat kokonaan? Ennusteiden mukaisesti. Onko sulla suvussa paljon oikean silmäsi värisi iiriksiä, eli tuollaisia keskiruskeita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä ihan totta! Sinisilmäsiä ei taida paljon oikein muualla olla ku tääällä pohjoismaissa ja jossain muualla harvakseltaan. Mä en ees tienny et se tulee katoamaa :o voi ei! Se on musta niin hienon näköstä. Mun poikaystävällä on siniset silmät ja mä tykkään niiistä niiiiin paljon!

   Ja joo onhan nää ilmeisen harvinaiset. Läheskään kaikki ei sitä edes huomaa, mutta joskus valaistus vaan on semmonen, ettei voi olla huomaamatta. Ja silloinhan sitä kommenttia kyllä tulee:) Ja hauska, että kysyit! Mun vanhemmilla, veljellä ja isovanhemmilla on kaikilla vaaleat silmät!:D Sehän tässä niin outoa onkin. Oon kuullu aika monta putkimies ja posteljooni vitsiä juuri siitä syystä. Mutta iskän isotädillä (mitä se ikinä sit meinaakaan) on kuulemma ollut myös eriväriset silmät. Oon miettinyt et voisko olla joku geeni joka sen aiheuttaa? Mene ja tiedä:)

   Poista
 13. Ja nyt vasta luin tämän postauksen. Hieno tarina! Upeat on molemmat silmät, ja hieno kuva koiran kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii kiitos!:) Kiva, että tykkäsit! Tein äsken mansikkabanaanipehmistä ja aloin miettimään, että kokeilitkohan sitä ohjetta ja tykkäsitkö?:)

   Poista
 14. oletpa kaunis :) ja upeat silmät!

  VastaaPoista
 15. Jos pitäisi valita jompi kumpi, niin ruskeat silmät on törkeen mageet nimenomaan vaaleatukkaisella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä tosi eksoottisen näköinen!:D kiitos kommentista!!:)

   Poista
 16. Hih... Mites satuinkin löytämään tämän silmäjuttusi. Sinulla se näkyy hirmuisen hyvin, koska näköjään melkein koko toinen silmäsi on ruskea. Minulla on vasemmassa silmässä neljänneksen silmästä peittävä ruskea läiskä. Kun aurinko paistaa siihen, se näyttää ihan ruosteläiskältä.Olen 2-vuotiaana (vuonna 1965) pudonnut sadevesitynnyriin, josta kuulemma sitten pienenä tyttönä sanoin saaneeni ruostetta silmään. Uskon, että on kyse perinnöllisestä ominaisuudessa, sillä isoäidillänikin oli samanlainen vasemmassa silmässä. Historian opettajani sanoi joskus, että ole tyttö onnellinen, ettei eletä keskiajalla. Silloin sinut olisi poltettu noitana... Hui! Biologian opettaja sanoi, että kyseessä on mutaatio... Kyllä itse tykkään eniten tuosta "mamman perinnöstä".

  Ja miksi yhtäkkiä taas "kiinnostuin" aiheesta, on se, koska satuin näkemään Iltalehden verkkosivuilla jutun Mick Jaggerista (http://www.iltalehti.fi/viihde/2014061418408018_vi.shtml) ja kuvassa näkyy selkeästi, että Mick Jaggerillakin on vasemmassa silmässä ruskea läiskä, kuten minullakin.

  Tuttavapiirissäni on hämmentävän monta samanlaista läiskäsilmää. Olispa hauska joskus saada kaikki koolle samalla kertaa... Kivoja tarinoita tämän silmän vuoksi kun riittää.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihana kommentti, kiitos siitä! Mikähän noita historian opettajia oikein vaivaa, samaa minäkin olen kuullut yläasteen opettajaltani! Toki hän myös kutsui minua halijaksi siitä päivästä lähtien kun huomasin silmäni.

   Perimä tarina on hyvä, mutta lemppari on ehottomasti tuo ruosteläiskäversio!! Voi lapsen mielikuvitusta. Samalla logiikalla minä olen aikonut isona presidentin tyttäreksi.

   Minulla on tuttavapiirissäni vain yksi eriparisilmätuttavuus, muutamia puolituttuja on myös, joilla on osa silmää erin värinen. Mutta teillä kyllä varmasti riittäis porukalla tarinoita!:)

   Poista
 17. Olet todella kaunis tuollaisena! Mielettömän nätit kasvonpiirteet, ja kokonaisuuden kruunaa silmät. Nätti mikä nätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista!! <3 Piristit kyllä tätä päivää todella paljon, kiitos siitä:>

   Poista
 18. Sä oot just ihana!
  Muistaakseni en ensin oikeasti tajunnu ja sit kun tajusin niin "jäi siihen" eli en muistaakseni sen enempää edes kiinnittäny huomioita jutellessa kun välillä toki ihailen,äh vaikea selittää :D
  Kaupassa tämän asiakkaan muistan aina :D hahahaaa ihana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tarja! <3 Haha! Ihailu kuulostaa hyvältä! ;D ja se ettei se oo varsinaisesti häirinny! Ja sähän tosiaan olit silloin töissä, kun tämä romantikko oli minun silmät huomannu! :DD Ihania tollaset <3

   Poista
 19. Ihanasti kirjoitettu tää ! Ja älä missään nimessä pyytele keneltäkään anteeksi erilaisuuttas ! Se just tekee susta uniikin! Aivan upeat silmät ! Itse katoin just jotain sarjaa missä on Pamela Tola ja säpsähdin yhtäkkiä kun huomasin että sillä on eriväriset silmät. Tosi eksoottista ja mielenkiintoista ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)) ihana että tykkäsit! Tällaiset kommentit kyllä aina ilahduttaa:) Onhan se vähän erilaista ja onneksi on ollut enemmän hyötyä kuin haittaa!:)

   Poista
 20. Hihii, minäkin haavi auki katsoin ihaillen sun silmiä ja tokaisin varmasti jotain niin tyhmää :D Anteeksi ihanuus, mutta mä olin oikeasti ihan vain haltioitunut niistä ♥ Upeat ovat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana!! <3 Etkä tokassut mitään tyhmää :) Kaikki positiivinen/neutraali otetaan hyvällä vastaan ;) <3

   Poista
 21. Hei! En tiedä luetko kommentejasi, löysin sinut Googlen kautta.
  Minullakin on eripari silmät, olen monesti miettinyt näkee muutkin samalla tavoin kuin minä. En ole juurikaan törmännyt muihin henkilöihin joilla olisi myös eripari silmät, joten en ole päässyt kysymään.
  Nään siis toisella silmällä värit kylmempinä ja toisella lämpimämmällä väreillä. Miten sinulla? vaikka mainitsit että näet aivan normaalisti niin itse en ainakaan heti huomaa väri eroa vaan pitää hetki räpsytellä molempia vuorotellen kiinni ja auki.
  Itse pidän todella silmistäni, jotenkin outoa lukea nyt vasta tästä heterokromiasta, mikä nyt kuulostaa jo sanana ihan sairaudelta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! <3 Ai oikeasti! :o Aika jännää!! Mä nään kyllä ihan samalla tavalla molemmilla silmillä. Piti heti testata tuota räpyttelyä mut kyllä kaikki ihan samalta näyttää vaikka kuinka katson :D Mäkin olen kyllä enimmäkseen näistä iloinen, mutta tuo nimi on jotain niin kauheaa :DD Mutta onneksi sitä ei yleensä kukaan käytä.. Eriparisilmäkin kuulostaa kivemmalta! :D

   Poista
  2. Pakko nyt kommentoida vielä tähän ja toivoa että jompikumpi teistä lukee tämän :D
   Mutta tosiaan itselläni on kaksi samanväristä silmää, mutta olen kuten anonyymi joskus havahtunut siihen että näen toisella silmällä hieman kylmempiä värejä ja toisella taas lämpimämpiä, jännää kieltämättä!
   Älyttömän suuri ero muuten noissa kuvissa joissa vain puolet naamasta näkyy, ihan kuin eri ihmisistä olisi kyse. Toki siihen voi liittya muutakin kuin silmät, kuten ylempänä joku mainitsikin. Molemmat värit sopivat kyllä sinulle älyttömän hyvin, joten ehkä siksi olet saanut molemmat? :D

   Poista
 22. Heh, eksyin sattumalta blogiisi, joten kommentoidaan nyt kun täällä kerran ollaan.

  Saattaa olla että joku on huomannut saman, mutta en jaksanut selata kaikkia ketjun vastauksia läpi. Kommenttini liittyy isseasiassa noihin David Bowien silmiin, jotka ei suinkaan ole mielestäni eriväriset, vaan vasemman silmän pupilli on vain reilusti suurempi, ja sitäkautta loppuefektinä "väriero". Voi johtua jostain kolmanteen aivohermoon liittyvästä ominaisuudesta/puutteesta, jonkä kautta säädellään silmän liikkeitä ja pupillia.

  T. Bläki

  BTW: Mitä omiin silmiisi tulee, on ne persoonalliset ja kauniit.

  VastaaPoista
 23. Hauska kirjoitus! Itselläni on myös eriparia olevat silmät (kuin myös sedälläni ja veljelläni), joten kirjoituksesi kuulostaa hyvinkin tutulta :D kysymykseesi en osaa vastata, koska molemmat sopisivat yhtä hyvin! :) omalla kohdalla olen päätynyt ruskeaan koska olen tummatukkainen :F

  VastaaPoista
 24. Näen sinut enemmän sinisilmäisenä blondina, vasemman puoleiset kuvat tekee susta hyvin aikuismaisen ja rohkean näköisen kun taas oikeanpuoleiset kuvat tekevät sinusta sievän, leikkimielisen nuoren tytön näköisen <3 Kaunis olet!

  VastaaPoista
 25. Nätit silmät ;). Kuin luodut sinulle. Erilaisuuden rikkaus. Olen poika ja sitä mieltä, että olet täydellinen silmilläni.

  VastaaPoista
 26. En tiedä tuletko koskaan lukemaan tätä kommenttia, kun näin vanhaan postaukseen kommentoin, mutta teempä sen silti!

  Mun mielestä sun silmäsi ovat aivan uskomattoman kauniit! Mun eräällä luokkakaverillani oli lapsena eriväriset silmät. Todennäköisesti tuijotin vähän turhan pitkään kun ensimmäisen kerran ne näin, oli nimittäin ehkäpä upeimmat silmät mitä olin siihen mennessä koskaan nähnyt. Sen jälkeen sitä kiukuteltiinkin äidille pari iltaa, miksei mulla ole :D Mä oon aina tykännyt, niissä on tiettyä kesyttömyyttä ja taikaa. Toki mulla on toisessä silmässä vihreän lisäksi vähän ruskeaa mikä on ilmeisesti jonkun sortin heterokromian muoto sekin, mutta aika laimea yritys kyllä jos multa kysytään :D Vittuilua suoraan omilta geeneiltä!


  ps. ehkä sun "heterokromia iskijät" on vaan katsoneet liikaa X-meniä?
  https://www.youtube.com/watch?v=oTMpl8_9684

  VastaaPoista
 27. Tervetuloa Chester Brain Loan Service -palveluun ... (Brianloancompany@yahoo.com)

  Oletko liikemies tai nainen? Oletko missä tahansa talousongelmassa tai tarvitsetko varoja oman yrityksen perustamiseen? Tarvitsetko lainan käynnistämään mukavan pienikokoisen ja keskisuuren yrityksen? Onko sinulla matala luottopiste ja sinulla on vaikeuksia saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? Lainamme ovat hyvin vakuutettuja maksimaalisen turvallisuuden takaamiseksi. Ensisijainen tavoitteemme on auttaa sinua saamaan palvelusi, jonka ansaitset , Ohjelmamme on nopein tapa saada mitä tarvitset hetkessä. Pienennä maksuja, jotta helpotat kuukausittaisten kulujen rasitusta. Vähentää joustavuutta, jota voit käyttää mihinkään tarkoitukseen - lomat, koulutus, ainutlaatuiset ostot

  Tarjoamme laajan valikoiman rahoituspalveluita, jotka sisältävät liiketoiminnan suunnittelu, kauppa- ja kehitysrahoitus, kiinteistöt ja kiinnitykset, velkojen konsolidointi lainat, yritysluotot, yksityiset lainat, kotimaiset jälleenrahoituslainat, joissa on alhainen korko @ 2% per henkilö, yritys ja yritysjärjestöt. Hanki parasi perheellesi ja omasta unelmakodusta myös yleisen lainaohjelman avulla.

  Kiinnostuneita hakijoita pyydetään ottamaan yhteyttä sähköpostitse: {Brianloancompany@yahoo.com} TAI Whatsapp ja teksti (803) 373-2162

  Kiitos yhteistyöstä
  Chester Brain ..

  VastaaPoista
 28. David bowiella ei ole eriväriset silmät. David loukkasi toisen silmänsä joskus siten että mykiö on isompi, siksi ehkä näyttää että silmät olisivat eri väriparia.

  VastaaPoista
 29. Minun mielestäni koko kysymys on hassu, kumman väriset silmät sopisivat paremmin. Ei ruskeat silmät, eikä vaaleat silmät, vaan juuri tuollaiset kun ne nyt ovat: eriväriset! Juuri se sopii sinulle parhaiten ja tekee sinusta sinun. Eriväriset sopivat sinulle parhaiten! Joku on ruskeasilmäinen, joku toinen vaaleasilmäinen, mutta sinä olet erivärisilmäinen. Sinulla on kauniit silmät ja ne sopivat hyvin sinulle.

  VastaaPoista
 30. Etsitkö velan vakauttamista, vakuudettomia lainoja, yrityslainoja, asuntolainoja, autolainoja, opintolainoja, henkilökohtaisia lainoja, riskipääomaa jne! Olen yksityinen lainanantaja, annan lainoja yrityksille ja yksityishenkilöille alhaisella ja kohtuullisella 2 prosentin korolla. Sähköposti osoitteeseen: christywalton355@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kaunis kommentista! <3