sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Pyöreä jäälyhty

Tämänkin ihanan idean löysin Pinterestin syövereistä ja pakkohan sellainen oli tehdä itsellekin. Tämä kaunis lyhty on mukavaa vaihtelua perinteisille ämpärilyhdyille ja on myös melkein yhtä helppo tehdä.

Tarvitset:
ilmapallon
vesihanan
leivontakulho

1. Täytä ilmapallo vedellä. Kannattaa heti alusta asti pitää jotain pyöreää esim leivontakulhoa pallon alla, ettei vain käy vesivahinko ja hanakin on helpompi sulkea kun kipolla voi tukea vedellä täytettyä raskasta palloa.

2. Sulje pallon suu. Laita pallo kulhoineen ulos jäätymään. Itse pidin sitä yön yli

3. Tee palloon reikä ja kuori ilmapallo pois lyhdyn päältä.

4. Hajota pallon yläosaan reikä, jotta saat jäätymättömän veden ulos ja illan pimetessä kynttilän sisään.

5. Jäälyhtysi on valmis käytettäväksi.

Tähän lyhtyyn jäi pohjaan reikä, joten käänsin lyhdyn vain ylösalaisin. Seuraavan teen niin, että annan sen jäätyä noin 10 tuntia ja teen sen jälkeen reiän yläosaan ja jätän pohjalle vähän vettä ja odotan, että sekin jäätyy. Silloin lopullisesta lyhdystä tulisi pyöreämpi –tämä jäi vähän kananmunan malliseksi. Toisaalta lumeen aseteltuna sitä ei huomaa.

Ensimmäistä palloa pidin ulkona puolitoista vuorokautta. Onton lyhdyn sijaan sain umpijäätyneen pallon, mikä sinänsä on myös ihan kivan näköinen.


Monta tällaista vierekkäin näyttäisi varmasti todella nätiltä. Ja jos jäällä haluaa taiteilla muutakin, niin ämpärillä tehtyyn lyhtyynhän voi laittaa vaikka kukkia tai sitten voi jäädyttää tuollaisia umpijäisiä jääkoristeita joissa on sisällä vaikka nyt niitä kukkia tai mitä ikinä keksitkään sinne laittaa.

Nefekin oli hengessä mukana.

Tätä lyhtyä väsätessä silmään osuivat muutamat esineet asunnossani.. Ja ei ollut vaikea päätellä miksi tämä lyhtykin silmääni miellytti:)

Jäätävää alkuviikkoa!:)

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania - hyvä idea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin mielestä!!:) Tosi kauniita ja siroja ja jotain erilaista normaali jäälyhtyihiin verrattuna!

      Poista

Kiitos kaunis kommentista! <3