sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Päärynäavocadopehmis

Alla oleva teksti on kirjoitettu jo perjantaina, mutta puutteellisen verrkoyhteyden vuoksi saan sen nyt vasta laitettua teille julki. Ihan vaan, että ymmärrätte paremmin. Sain niin mielettömiä uutisia, että seuraava postaus on jo valmis, mutta ei mennä asioiden edelle, eli palataan siihen huomenna...;>

Terkkuja junasta! 
Täällä pyyhälletään vaihteeksi pohjoisesta etelään, eli Rovaniemeltä Ouluun! Tiesittekö muuten, että junalippu on asemalta kalliimpi kuin nettikaupasta ostettuna? Minä en, mutta nyt tiedän. En myöskään muistanut, että Oulun yläpuolella saa enimmäkseen tyytyä pikajuniin, joissa ilmastointi ei toimi.. Vesipullo ois voinu olla ihan hyvä idea näillä helteillä. No, ehkä ens kerralla. Junassa nimittäin on ravintolavaunu, mutta ei ole tällä reitillä auki.. Tämä on varmaan myös suomen ainoa reitti, jossa 3G ei toimi pysäkkien välillä, niin VR on ystävällisesti päättänyt, ettei täällä myöskään tarvita langatonta yhteyttä.. Anyways, se mun rakkaudesta VR:rää kohtaan. Olen matkalla elämäni ensimmäisiin polttareihin, iiks! Oonko nyt virallisesti aikuinen?

Kyseesssä on rakkaan serkkuni polttarit. Ikävä kyllä en kauheasti tunne muita polttarivieraita, mutta toivon, että tunnelma on avoin ja rento. Onhan tarkoituksena viihtyä kaksi yötä samassa mökissä tehden kaikkea hölmöä. Kuvia ja raportti seuraa myöhemmin!

Siispä ei puhuta polttareista, vaan mennään jälleen yhteen mun lempiaiheeseen, nimittäin ruokaan! Ja tietty sinne jälkkäripuolelle. :P Sujuvaa jatkoa pääruoka vohveleille. Ihana ystäväni Milla tuli käymään luonani ja toi tullessaan pussillisen jäätyneitä päärynöitä. -Mitähän me näillä? ihmettelin, kunnes Milla muistutti, että oli luvannut, että tekisimme yhdessä avocadopäärynäsorbettia. Ai niin! Todellakin todellakin todellakin… Ohjehan on jälleen maailman helpoin ja älyterveellinen ja vieläpä herkullinen! Avocado antaa sörsselille tosi kermaisen vaikutelman, mikä on tosi hassua sillä ohjeeseen ei kuulu maitoa kummempaa.

Näin se jotenkin meni:

2 isoa annosta/ 4 pientä annosta
Tarvitset:

3 paloteltua, jäädytettyä päärynää
1 syöntikypsä avocado
liraus maitoa
½ tl suolaa

Kuori ja pilko päärynät mahdollisimman pieniksi paloiksi vaikka edellisenä iltana ja heitä pakastimeen jäätymään. Mitä pienempiä paloja teet, sen helpommaksi teet sauvasekoittimesi elämän seuraavassa vaiheessa. Kun päärynät ovat jäässä, sekoita kaikki ainekset keskenään blenderissä tai sauvasekoittimella ja nauti välittömästi!

Eka päärynä on laitettu jo lihoiksi.

Mun mielestä tämä oli enemmän päärynä pehmis kuin sorbetti – juuri tuon kermaisuuden vuoksi.  Nyt on seuraava päärynä satsi jo alkuviikkoa varten jäätymässä! Varmaan kesällä tällä korvataan jäätelön himoa useamminkin. Miltähän lie maistuisi päärynöiden sijaan esim banaanista tai mansikoilla tehtynä? Tai ne yhdistettynä! Heti kun saan mansikoita niin pakko kyllä kokeilla. Jos lopputulos on yhtä kermainen, mutta mansikkabanaaninen niin voin suosiolla hylätä kaikki maailman valmisjäätelöt!


Varoitus: Jos syystä tai toisesta vihaat päärynöitä ja avocadoa, niin siinä tapauksessa suosittelen turvautumaan kaupan pakastealtaiden valikoimaan.:)

Toisillakin oli yhtä karmaiseva kohtalo..Milla alkoi syömään...

...kunnes kerroin mun hyviä juttuja ja sitten Millaa alkoi hymyilyttää..

...ja lopulta naurattaa! Oon niin hauska!:DEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kaunis kommentista! <3